Benedek

Újra itt van a WAMP+

2012.04.10. 08:10

Programkereső

Április 15-én a WAMP egy plusz válogatott szekcióval is vár a Millenárison,10 és 18 óra között. Napsütéses vasárnapi vásározást kívánunk.

A WAMP+ névre keresztelt kezdeményezés célja, hogy kedvezményes megjelenéshez juttassa a kivételesen magas színvonalú tárgyakat készítő művészeket, munkáikra egy speciális installációval hívja fel a látogatók figyelmét. A legvagányabb tervezőket felvonultató új szekció keretein belül egyszerre maximum 16 designer mutatkozhat be. A részvétel lehetősége meghívásos vagy pályázati úton nyerhető el, melyet évente három alkalommal hirdet meg a WAMP. Annak érdekében, hogy ezek az alkotók valóban a legjobbakból kerülhessenek ki, a szervezők zsűri segítségét is igénybe vették. A döntés meghozatalában a szakma alapos ismerői vettek részt: Simonovics Ildikó divattörténész, a streetfashion.hu alapítója, Spengler Katalin művészettörténész, műgyűjtő, ékszer szakértő, Barcza Dániel a MOME Design Intézetének igazgatója, valamint Kovács Dániel, a hg.hu főszerkesztője.

WAMP+, 2012. április 15.
WAMP+, 2012. április 15.

WAMP+ résztvevői elsô alkalommal az egyre népszerűbb cipőmárka, a Pleasemachine és tervezője, Anna Zaboeva, a már jól ismert divattervező csoport az Artista, Berecz Vanda és különleges formaalakítású táskái, Geréby Zsófi városi biciklistákat célzó UrbanLegend ruha kollekciója. Kaszanitzky Anna lámpákkal, Kuti Krisztina ezüstékszerekkel, Lengyel Zsuzsi színpompás táskákkal, Simon Judit és Vésey Anna pedig rafinált ruhákkal készül. Bemutatkozik Szegedi Katalin illusztrátor, Szerencsés Gabo öltözéktervező és a Zagabo divatmárka is. A WAMP+ meghívott vendégei közé tartozik Anh Tuan, aki legújabb 2012. évi őszi-téli kollekcióját hozza el, de ott lesz Ferencz Vanda izgalmas ékszereivel, valamint Gyulai Nati és azonnal felismerhető stílusjegyeket hordozó merész öltözékei. A hónap designere áprilisban pedig a Dombon-a-tanya. A Nagy Anna Nóra, Juhász Anikó és Stibrányi Eszter alkotta trió a tradicionális magyar tárgykultúra egy-egy darabkájába lehel új életet. Munkáik - legyen szó játékházról, madáretetőről, vagy éppen befőttesüveg kollekcióról - ugyanazon szemlélet jegyében készülnek. Cél a tiszta funkcionalizmus, a minőségi, gyakran kézi munkával történő kivitelezés és a kortárs megközelítés.

Anh Tuan - WAMP+
Anh Tuan - WAMP+