Sándor, Ede

Idén is lesz Bánkitó Fesztivál

2012.05.18. 08:30

Programkereső

Sokáig kérdés volt, hogy idén lesz-e, lehet-e fesztivál. Sikerül-e olyan összefogást létrehozni, ami a szűkös anyagi források ellenére képes összehozni egy három napos együttlétet. Sikerült - 2012-ben július 20. és 22. között lehet letekerni a fesztre, ami a Marom Klub Egyesület, a Hallgatói Hálózat, a Sirály Közösségi Tér, a Toldi Klub, a Fogas Ház, a Csipáncsap brigád, a Dor Hadas és a tranzit.hu összefogásában valósul meg.
Bánkitó Fesztivál 2011
Bánkitó Fesztivál 2011

Szabadegyetem, workshopok, fórum színház a Hallgatói Hálózat szervezésében
Milyen lehetőségei vannak egy alulról szerveződő, önigazgató mozgalomnak egy politikai kultúra nélküli országban? Hogyan lehet átjutni a minden civil kezdeményezést övező közöny sivatagán? Hogyan lehet meggyőzni az embereket arról, hogy tenni valamit jobb és több mint az antipolitikus, groteszk elcsodálkozó hallgatás? Az egyetemfoglalás kapcsán híressé vált Hallgatói Hálózat a fenti témákat körüljáró szabadegyetemet szervez, napközben előadásokat lehet hallani a civil mozgalmak történetéről és lehetőségeiről és részt lehet venni workshopokon és fórumszínházi előadásokon is.

Tóparti chill, bringa, longboard, fröccs és limonádé
A Tószínpad hangulatáért a Toldi Klub csapata felel, akik igazi chill és rekreációs paradicsomot varázsolnak a stégre és környékére. Nappal dj-k, limonádé, fröccs és napozás a lustáknak, sportprogramok, bringás versenyek, longboard és vízilabda az aktívaknak, estétől pedig jönnek a koncertek és a filmvetítések

Bánkitó Fesztivál 2011
Bánkitó Fesztivál 2011

A hatodik-hetedik kerület a táborba költözik
A Táborban a Fogas Ház nyári szakosztálya látja el a fesztiválozókat étellel-itallal és a náluk megszokott hangulattal. A kisszínpadon a Csipáncsap csapata eklektikus dekorációba ágyazva vonultatja fel a hatodik-hetedik kerület emblematikus zenekarait. A nagyszínpadon friss formációk és "ősbánkitó fellépők" váltják egymást. Néhány név a sok közül: Sena Live Band, La Band'a Joe (FR), Mary Popkids, The Qualitons, Fixi4, Sickratman, Egy Kiss Erzsi Zene, Plastic Heaven, Puszi.

Mély víz és szellemi-fizikai akadálypálya. Felkészültél?
Idén harmadik alkalommal ismét a szabadban lesz kiállítás. A szervezők arra hívják fel az alkotókat, hogy a faluban a nyilvánosságnak szóló tiltó, iránymutató, tájékoztató funkciójú táblákat a kortárs művészet eszköztárával újraértelmezzék és létrehozzák saját privát jelzőtábláikat, egyéni üzeneteiket, saját vizuális világukat. A tranzit.hu szervezésében (kurátor: Szakács Eszter) a PR csoport (Bogyó Virág, Hódi Csilla, Bajusz Orsolya) LIBERALITY/AGILITY címmel szellemi és fizikai akadálypályát állít a vállalkozó kedvűeknek liberális készségeik tesztelésére.