Sándor, Ede

Múzeumok Majálisa 2012

2012.05.18. 14:02

Programkereső

A Múzeumkertben és a Magyar Nemzeti Múzeumban május 19-én és 20-án kerül sor a múzeumok egész hétvégét betöltő seregszemléjére, ami több mint másfél évtizede a családok egyik legkedveltebb tavaszi programja.

Közel száz hazai közgyűjtemény vállalkozik arra, hogy a maga által berendezett sátrában kamaratárlatokkal, interaktív játékokkal, kézműves foglalkozásokkal várja és szórakoztassa vendégeit reggel 9-től egészen koraestig. Eközben a nagyszínpadon egymást követik a gyerek- és felnőtt zenés-táncos produkciók és lesznek természetesen vásári finomságok és portékák is, melyek elmaradhatatlan kellékei a Múzeumok Majálisának.

Múzeumok Majálisa
Múzeumok Majálisa

Meg lehet ismerkedni "Az év múzeumával" és "Az év kiállításával" is, a kiemelt téma pedig a hungarikumok, amelyet a múzeumok közös jelenlétükkel is képviselnek. A Múzeumok Majálisa rendezvény alatt a Magyar Nemzeti Múzeum állandó kiállításaira a belépés ingyenes, a XXX. Sajtófotó Kiállítás pedig harminc százalékos kedvezménnyel tekinthető meg ezen a két napon. A Magyar Nemzeti Múzeum - hagyományteremtő szándékkal - 1996 májusában rendezte meg első alkalommal a Múzeumok Majálisát, mely szorosan kötődik az ICOM, a Múzeumok Nemzetközi Tanácsa által több mint fél évszázada minden évben meghirdetett Múzeumi Világnaphoz (május 18.). Az ICOM 2012. évi, a Múzeumi Világnaphoz kapcsolódó központi jelszava: "Múzeumok a változó világban: új kihívások - új inspirációk."