Beáta, Izolda, Lea

WAMP pop-up store a MOM Parkban

2012.05.22. 15:00

Programkereső

Közel húsz magyar designer termékét felvonultató ideiglenes butik várja a nagyközönséget május 18-26. között.

A MOM Park és a WAMP közös projektjében bő egy hét alatt prémium minőségű egyedi tervezésű ruhákkal, ékszerekkel, divat-kiegészítőkkel, táskákkal és cipőkkel találkozhatnak a látogatók. A WAMP pop-up store kínálatában egyaránt helyet kapnak a komoly hazai márkák és a feltörekvő tehetségek termékei. Ott lesz az Anna Zaboeva nevével fémjelzett cipőmárka, a Pleasmachine, a divattervezők közül a már jól ismert csoport, az Artista, a Zagabo, a Gyulai Nati alapította NATI100%PUREIDEA, Szerencsés Gabo aktuális kollekciója, a sportos öltözéket kedvelőknek NON+ ruhái, az Ille-Olla vadonatúj darabjai, sőt, Jarolics Judit TWO IN ONE kismamaruhái is. Czok Ildi izgalmas fonal-, Nyikos Dorottya pedig finoman kidolgozott ezüstékszerekkel készül. Jó néhány táskatervező is részt vesz a projektben: a Laoni míves kidolgozású munkákkal, Lengyel Zsuzsi színpompás modellekkel, Ducsai Judit remekül variálható praktikus darabokkal, Juhász Dóra pedig borítéktáskákkal jelentkezik majd.

A WAMP pop-up store látványterve
A WAMP pop-up store látványterve

A váratlanul felbukkanó, majd rövid nyitva tartás után ugyanolyan hirtelen eltűnő boltok ötlete az Egyesült Államokból ered, ahol az ezredfordulón ily módon kínáltak alternatívát a fiatal, feltörekvő designerek alkotásai a luxusáruházak egyenhangulatában. Az újszerű vásárlási formát Európában a Comme des Garcons márka zseniális tervezője, Rei Kawakubo vezette be, aki 2004-ben egy ideiglenes gerilla butikot tervezett Berlin Mitte negyedében, egy egykori könyvesboltban. A szokatlan üzleti modell azóta számos követőre talált, s ma már rendszeresen nyílnak ilyen jellegű lerakatok, és időről időre más-más helyszínen tűnnek fel a legizgalmasabb tervezők munkái.

A pop-up store megvalósítása stratégiai fontosságú lépés a WAMP történetében, hiszen ez lesz az első alkalom, hogy merőben új kontextusban mutat be minőségi válogatást a legjobb hazai designerek munkáiból. A bevásárlóközpontban a pop-up store működési elvét követve rövid ideig tartó, ám annál látványosabb megjelenésre számíthatnak a vásárlók. A helyszín karakteréhez és a brand arculatához tökéletesen illeszkedő, mégis formabontó installáció a MOM Park földszintjén kap helyet, s nem csupán divatbutikként üzemel majd, de előre meghirdetett időpontokban maguk a tervezők adnak személyre szabott tanácsokat az érdeklődőknek.

A WAMP 2006-ban alakult, s célkitűzéseként a magyar designerek hazai és nemzetközi bemutatását, piacra jutásának elősegítését, fogalmazta meg. Szándékai között szerepel a művészek és a közönség közötti kapcsolat erősítése, a közízlés formálása s a tömegtermékkel szembeni alternatívák erősítése. A WAMP tevékenységei közé tartozik a designvásár megrendezése havi rendszerességgel, design pályázatok meghirdetése és lebonyolítása, design fesztiválok, illetve közösségi és szakmai események szervezése designerek számára. A WAMP a magyar design ügyét képviselő egyfajta ernyőszervezetként a design nemzetközi vérkeringésébe is bekapcsolódott: különböző nemzetközi projektek aktív tagjaként a magyar művészeket külföldön, a külföldieket pedig itthon mutatja be.

Nyitás: május 18. 14 óra; nyitva tartás: május 19-26. H-Sz: 10:00-20:00, V: 10:00-18:00