Emma

Belvárosi design Majális

2012.05.25. 08:51

Programkereső

Az Erzsébet téren május 25. és 28. között lesz design vásár, fotókiállítás, családi program, koncert és 25-én szakmai konferencia is az egész hónapon át futó Urbitális Majális programsorozat részeként. A kezdeményezés párbeszédet kíván teremteni a civil szféra, a városvezetés és a főváros lakói között.

A Belvárosi Majálison a civil szervezetek kreatív foglalkozásaitól kezdve a sport- és divatbemutatókon át egészen a hagyományos kézműves árusokig mindent meg lehet majd találni. A szervezők célja Budapest kreatív arcának bemutatása és hogy párbeszédet teremtsenek a városiak, a civil szervezetek és a városvezetés között - hogy elindulhasson egy kommunikáció, aminek az eredményeként Budapest egy élhetőbb és szerethetőbb hellyé válik. Alaposabban körbe szeretnék járni, hogy mi történik a városban és kíváncsiak arra is, hogy milyen lehetőségeik vannak a jövőben.

Urbitális Majális 2012
Urbitális Majális 2012

A Design Terminálban 25-én megrendezett szakmai konferencia beszélgetéseit tematikus egységekre bontották a program szervezői: lesz szó többek között Budapest mint kreatív város fejlődési lehetőségeiről, majd a piaci szektor képviselői mesélnek arról, hogyan kapcsolódhat össze a design és a kereskedelem, a fővárosban élő külföldi művészek is beszélnek Budapestről mint művészi inspirációjuk tárgyáról és meghívott szakemberek értekeznek a város turisztikai kommunikációjáról. A konferenciát a We Love Budapest csoport szervezi.