György

Szabolcs Péter jubileumi kiállítása

2012.06.19. 08:56

Programkereső

Az idén hetven éves Munkácsy-díjas szobrászművész munkáit egész nyáron, szeptember 2-ig lehet látni a keszthelyi Balatoni Múzeumban.

Szabolcs Péter plasztikái a legszélesebb körben és viszonylataiban bogozzák az emberi kapcsolatok témájának szinte kimeríthetetlen érzelmi szövevényeit azületéstől a halálig, a különböző életkor domináns érzéseitől a domináns kapcsolatokig. Így a férfi és nő közötti érzelmi és érzéki kötődés, az anyaság variációi, a szülők és a gyerek kapcsolata, a magány, a társkeresés, a remény és kiábrándultság viszonylatai, kudarc, az öregség keserű gondjai, az öröm, a kicsinyesség, a gyengeség és nemtelen indulataink mind részei Szabolcs Péter oeuvrejének.

Szabolcs Péter szobrászművész
Szabolcs Péter szobrászművész

Egy letisztult bölcsességgel szemlélődő művész tapasztalatai mindarról, ami az embert legközvetlenebb világában éri érheti élete során. Mindezt három dimenzióban, a művészet csodálatos nyelvén, katartikus bűvöletével teszi elénk akár 20-30 centiméteres kisplasztikáiban, akár reliefben, vagy nagyméretű köztéri alkotásban valósul meg a művet inspiráló-éltető gondolat.