Béla

Legyél te is Tim Burton!

2012.06.27. 08:14

Programkereső

A MOMEline kéthetes nemzetközi Stop Motion animációs workshopot szervez, amire még július 1-ig lehet jelentkezni. Burton Karácsonyi lidércnyomása például ezzel a technikával készült bábfilm.

Idén július 21. és augusztus 5. között lehet csatlakozni az alkotóműhelyhez. A workshop során külföldi és magyar kreatív fiatalok fejleszthetik képességeiket a báb-animáció és a stop motion terén, ötvözve a hagyományos és a modern digitális módszereket. A workshop első hete, július 21. és 29. között a Hello Wood fesztivál alkotótábora részeként működik majd, ahol lehetőség lesz a többi műhellyel - többek között fotóművészekkel, építészekkel, grafikusokkal - is együttműködni.

A második hét, július 29. és augusztus 5. között a MOME stúdiójában folytatódik, ahol magyar, cseh, lengyel és szlovák animátoroktól sajátíthatják el a résztvevők a legújabb animációs technikákat és profi animációs stúdiókba is be lehet majd nézni. A workshopot Szabó Zsuzsanna és Papp Károly Kása fogja vezetni, mellettük még vendégelőadóként a bábanimátorok egyik nagymestere, Barry Purves is részt vesz majd. A workshopra jelentkezni a következő címen lehet még július 1-ig: stopmotionws@momeline.hu (további info: stopmotionws.eu).