Márk

Tárlatok és borok az MNG-ben

2012.07.04. 12:54

Programkereső

A második Borszerdán a magyar impresszionizmusról és a korszak nagy mestereinek - Ferenczy Károly, Csontváry Kosztka Tivadar - művészetéről rendeznek tárlatvezetéseket a Magyar Nemzeti Galériában, de július 11-én borkóstolóra is sor kerül a Sauska Pince boraiból. Játsszon a Fidelióval és másodmagával legyen a vendégünk a programon!

A villányi borvidék Magyarország legdélebbi fekvésű borvidéke. Ha a táj festészeti megfelelőjét keressük, a szelíd és derűs nagybányai impresszionizmus napfénytől izzó alkotásait kellene megneveznünk. A tárlatvezetések középpontjában is a napfény áll: a magyar impresszionizmus festészetével, azaz Ferenczy Károllyal és pályatársaival ismerkedhetnek meg az érdeklődők. A vendégek a Sauska Pincészet borait kóstolhatják meg. A sajtkülönlegességekről a Bükki Sajt gondoskodik. A szvinges zenei aláfestést Szűcs Gabi énekesnő szolgáltatja.

Csontváry Kosztka Tivadar: Tavasznyílás Mosztárban
Csontváry Kosztka Tivadar: Tavasznyílás Mosztárban

A részletes program:

18.00 A magyar impresszionizmus festészete
18.30 Ferenczy Károly, a napfény festője
19.00 Tárlatvezetés a Hősök, királyok, szentek című kiállításban
19.30 Csontváry Kosztka Tivadar - a Napút festője
20.00 English guided tour - The Hungarian Impressionism
21.00 A magyar impresszionizmus festészete

Ha helyesen válaszol alábbi kérdésünkre, az Öné lehet egy páros belépő a július 11-i estére. A megfejtéseket július 9-én délig várjuk.

Az alábbi festmények közül melyek Ferenczy Károly alkotásai?