György

Képek és borok a Balatonról

2012.07.11. 15:00

Programkereső

Július 18-án este hat órától Szőnyi István, Bernáth Aurél és Egry József tájfestményeivel, valamint a balatonlellei Konyári Pincészet boraival várják az érdeklődőket a Magyar Nemzeti Galériában. Játsszon a Fidelióval és másodmagával legyen vendégünk az estére!

A dombokkal szegélyezett Balaton ideális bortermő vidék, hiszen a tó - a visszaverődő napsugárzás és az őszi pára miatt is - jótékonyan hat a szőlő érésére. Ebben a régióban Magyarország legrégibb bortermelő területei találhatók. Mindannyiunknak számtalan kellemes élménye kötődik a Balatonhoz: a csodálatos táj, a selymes víz és az önfeledt kikapcsolódás. Most újraélheti Szőnyi István, Bernáth Aurél, Egry József festészetén keresztül. A vendégek a Konyári Pincészet borait kóstolhatják meg. A sajtkülönlegességekről a Bükki Sajt gondoskodik.

Egry József: Balatoni halász - 70 x 100 cm pasztell / papír
Egry József: Balatoni halász - 70 x 100 cm pasztell / papír

A részletes program:

18.00 Egry József Balaton-képei

18.30 Bernáth Aurél és a Riviéra

19.00 Szőnyi István és a tájképfestészet

20.00 English guided tour - Highlights of Hungarian Art

21.00 Munkácsy Mihály és a századvég realizmusa

Zene: Bencze Alma & Novai Gábor duó

Ha helyesen válaszol alábbi kérdésünkre, az Öné lehet egy páros belépő a július 18-i estére. A megfejtéseket július 16-án délig várjuk.

A következő Borszerda programjában szereplő festők közül kinek az alkotásai a Zebegény, az Átkelés a Dunán, és az Esernyők című képek?