József, Bánk

Metropolis és tájképek

2012.08.03. 08:26

Programkereső

Metropolis Landscapes / Nagyvárosi tájképek címmel július 26-tól szeptember 23-ig lehet megnézni Lotta Nieminen finn művész limitált szériás szerigráfiáit a Printa Galériában. Külön erre a kiállításra készült egy a budapesti városi látkép által inspirált sorozat is.

Lotta multidiszciplináris illusztrátor és grafikus, akinél elmosódnak a művészet és design határai. Üzleti célú projekteken is dolgozik, de sikerül megőriznie saját művészeti stílusát. Kivág, szkennel, fénymásol, hogy megteremtse képeinek egyedi textúráját és mintázatát. "Az árnyékokra és szemcsékre hangsúlyozva játszik a kivágott alakzatokkal, színpalettákkal és visszafogott humorral, melyek minden darabjában jelen vannak" - mondta róla Jane Lener a Print Magazine-ban. Lotta a Helsinki művészeti egyetemen és a Rhode Island design iskolában tanult grafikát és illusztrációt, és 2006 óta szabadúszó grafikusként és illusztrátorként dolgozott többek között a Hermes-nek, a New York Times-nak, a Herald Tribune-nak, a Marks&Spencer-nek, a Volkswagwen-nek és a United Airlines-nak.

Lotta Nieminen: Metropolis Landscapes / Nagyvárosi tájképek (Printa Galéria) - Fotó: Maiju Saari/Finnagora (Forrás: facebook.com/finnagora)
Lotta Nieminen: Metropolis Landscapes / Nagyvárosi tájképek (Printa Galéria) - Fotó: Maiju Saari/Finnagora (Forrás: facebook.com/finnagora)