Emőke

A Kiskakas és a design esete

2012.08.24. 08:39

Programkereső

Megjárta a Szigetet flip-floppostul és kalapostul a WAMP: idén tíz házzal és összesen húsz tervező munkáival voltak jelen a fesztiválon - ez volt az eddigi legnagyobb kitelepülés. Ősszel persze folytatódnak a szokásos design vásárok is, ahogyan az már lenni szokott, több újdonsággal - szeptemberben a hónap designere a Kiskakas. A kommunikációjáért felelős Rothman Gabriellával beszélgettünk.

"A Szigeten mutattunk be egy vadonatúj WAMP-kollekciót négy termékből: legyezőből, flip-flop papucsból, kalapból és frizbiből. Egy stylist, Hajgató Sára segítségével minden nap három órás workshopokat szerveztünk, ezek keretében lehetett a tárgyakat dekorálni, pimpelni. Egy mini WAMP-ot szerettünk volna kihozni a Szigetre, felvillantani, milyen is a WAMP hangulata, karaktere." A fesztiválról elköltözve szeptember 16. lesz az utolsó időpont, amikor gasztro szekcióval együtt szabadtéren (Erzsébet tér) lesz vásár.

Kiskakas (WAMP)
Kiskakas (WAMP)

A tanévkezdésre fókuszálva olyan alkotót szeretett volna választani a WAMP, aki főként az iskolás korosztályra koncentrál. "A Kiskakas design műhely grafikával foglalkozik, csomagolópapírokat és füzeteket terveznek, készítenek illetve nemrég rukkoltak elő egy fajáték kollekcióval. Nagyon szép, minimalista a design: nem is igazán gyerekeknek veszik, hanem a felnőttek dísztárgynak." A stúdió Sikó Bori, Bella és Balázs közös ötlete alapján született. A fa állatfigurákat egy fiatal hangszerkészítő mester, Hild Dániel jegyzi.

Az állatsereglet minden egyes mívesen kidolgozott, finoman stilizált darabja kézi munkával, gőzölt akácból és hársfából készül, olykor 16-20 munkaóra alatt. Később, az októberi Design Hét Budapestre két napos WAMP-pal is készülnek a szervezők. "Különleges helyszínen zajló, gazdag programmal jelentkező vásárt szeretnénk szervezni erre az alkalomra. Novemberben és decemberben visszaköltözünk a Millenárisra, ahol a szokásos havi megjelenésnél gyakrabban találkozhat a magyar tervezőkkel a közönség."

Kiskakas (WAMP)
Kiskakas (WAMP)