Márk

Művészek a sérült gyerekekért

2012.10.07. 15:41

Programkereső

Jótékonysági pályázatot írt ki a koraszülöttek és születési sérültek terápiájával és fejlesztésével foglalkozó Gézengúz Alapítvány: az Egy csepp meglepetés című kezdeményezésen felnőttek és gyerekek, profik és amatőrök, ép és sérült alkotók egyaránt nevezhetnek műveikkel. Határidő: október 31.

A téma a meglepetések a gyerekek életében. A pályázat célja a szemléletformálás, felhívni a figyelmet az ép és sérült gyermekek élethelyzeteinek hasonlóságára. A meglepetések átszövik minden gyerek fejlődését: új mozgásformák felfedezése, ajándékok, ünnepek, kirándulások, új közösségbe kerülés, kistestvér érkezése, találkozás ismeretlen állatokkal, emberekkel, helyszínekkel.

Gézengúz Alapítvány: Egy csepp meglepetés pályázat - Gombkötő Csilla: Habtündér
Gézengúz Alapítvány: Egy csepp meglepetés pályázat - Gombkötő Csilla: Habtündér

Hatvan értékes nyeremény vár a legjobbakra, akiket a rangos művészekből álló zsűri választ majd ki. Pályázni fotó, kisplasztika és iparművészet ágakban lehet. A legjobb műveket elárverezik, a bevételeket pedig az új, budafoki terápiás központ berendezésére fordítják. A nyertes fotókat meg is lehet majd nézni: először novemberben a WestEndben állítják ki őket, majd november végén az Óbudai Társaskör mutatja be az alkotásokat, 2013-ban országos vándorkiállításra indulnak a képek.

"Hagyományt teremtett az alapítvány a sérült és az egészséges gyermekeket együtt bemutató integrált pályázattal. 1998-ban Vizi pillanatok című első fotókiállításunkat Göncz Árpádné nyitotta meg" - emeli ki Dr. Schultheisz Judit, a Gézengúz Alapítvány orvosigazgatója. A Gézengúz alapítója szerint a lényeg természetes közegben bemutatni az eltérő fejlődésű gyerekek életét. Mindez összecseng az alapítvány filozófiájával is, hiszen ők kezdetektől együtt foglalkoztak az épekkel és sérültekkel.

Gézengúz Alapítvány: Egy csepp meglepetés pályázat - Korponai Viktória: Nyami
Gézengúz Alapítvány: Egy csepp meglepetés pályázat - Korponai Viktória: Nyami

"Megtiszteltetés számomra a zsűribe való felkérés, mert kiemelkedően jó tapasztalataim vannak a budakalászi Cseppek Háza kapcsán a Gézengúz Alapítvánnyal. Kislányommal rendszeres látogatói vagyunk a családias hangulatú úszó foglalkozásoknak" - mondta a zsűriben részt vevő Tóth Andrej grafikus, az ARC kreatív csapatának tagja. Szintén a zsűriben foglal helyet Matheidesz Réka, a WAMP designvásárok szervezője, és Berhidi Mária szobrász. A pályázat védnöke Szekeres Pál helyettes államtitkár, olimpikon, paralimpikon, a kiállítás védnöke Bús Balázs, Óbuda-Békásmegyer polgármestere.

Részletek és jelentkezés a Gézengúz oldalán.