Géza

Éjszakai galériás dzsembori

2012.10.11. 09:04

Programkereső

Első alkalommal rendezik meg a Kortárs Galériák Éjszakáját október 11-én Budapesten. 23 galéria részvételével lesz filmvetítés, borbemutató és persze sok tárlatvezetés.

A Pintér Sonja Kortárs Galériában Asztalos Zsolt, Bondor Csilla, Imre Mariann, Lovas Ilona, Menasági Péter, Péterfy Ábel és Szotyory László alkotásait lehet megnézni, emellett művészeti kerekasztal-beszélgetés és a Grencsó Kollektíva koncertje szerepel a programban. A Stúdió Galéria ad otthont Orbán Gergely Kristóf performanszának, de a látogatókat filmvetítés és az In duplo - az egyformaság látszata című kiállítás is várja, amelyet Kenéz Réka és Salamon Júlia kurátorok vezetésével is végig lehet járni. A Molnár Ani Galériában Cseke Szilárd tárlata látható Jankó Anna művészettörténész vezetésével, a Dovin Galériában a holland Lotte Geeven, az osztrák Miriam Laussegger, valamint Szigeti G. Csongor és Tóth Márton Emil művei várják a látogatókat.

Cseke Szilárd: A haladás illúziója
Cseke Szilárd: A haladás illúziója

A TAT Contemporary Art Gallery programjai között szerepel Zsemlye Ildikó szobrászművész kamarakiállítása, Bodor Lilla, Könyv Kata, Solt András, Lukács Andrea, Köves Éva, Ázbej Kristóf, Fürjesi Csaba, Czimbalmos Márta Cendenka, Zsemlye Ildikó és Szobotka Imre kollektív tárlata, valamint portrébeszélgetés Könyv Kata festőművésszel. A B55 Kortárs Galériában Red and White címmel tíz amerikai és tíz magyar absztrakt művész kiállítása látható, és borbemutatót is tartanak Bálint László borakadémikus vezetésével. A Kálmán Makláry Fine Arts Magyar festő Párizsban címmel Paul Hargittai alkotásait vonultatja fel és bemutatják a Hantai 1949-1959 című kötetet is. A Memoart Galériában Elekes Károly alkotásai, a NextArt Galériában Csáki László filmje és művei, a Várfok Galériában Herman Levente kiállítása és rendhagyó tárlatvezetése várja az érdeklődőket.

Herman Levente: Autóportrék (Várfok Galéria) - forrás: Facebook
Herman Levente: Autóportrék (Várfok Galéria) - forrás: Facebook

A KuglerArt Szalonban Bogdán János (Amigo), Balázs János, Balázs András, Oláh Jolán, Bada Márta műveit lehet megnézni, a BumBumban Dallos Ádám és Szolnoki Szabolcs, a Faur Zsófi Galériában Bak Imre és Barabás Zsófi kiállítása szerepel a programban. A Koller Galéria Szenteleki Gábor műveit, az ArtBLOKK Gergely-Farnos Lilla, Hangay Enikő, Leitner Levente, Melkovics Tamás, Misetics Mátyás, Pelcz Benjámin, Christiane Peschek, Portolani Gina és Tóth Szilvi alkotásait mutatja be, a VILTIN Galériában pedig Szabó Attila festőművész kiállításának finisszázsát rendezik a Café Budapest rendezvényén. A Próféta Galéria programját színesíti Kováts Borbála kiállítása, dada performansz Menich-Horváth István előadásában, valamint pódiumbeszélgetés Kappanyos Andrással, Menich-Horváth Istvánnal és Szőke Annamáriával.