Ervin

Ötödik Negyed6Negyed7

2012.11.13. 09:05

Programkereső

Idén december 8. és 16. között a Klauzál térre koncentrál a hatodik és a hetedik kerület kulturális és közösségi tereit összekötő, Hanuka alkalmából rendezett fesztivál. A Marom Klub Egyesület és partnerei által szervezett esemény részeként fotópályázatot is kiírtak, a határidő november 22. éjfél.

A programok között cserepiac, installációk, kisiparosok nyílt napja, kiállítások, felolvasóestek és performanszok is lesznek. A képzőművészeti installációt a Marom szervezői a Social Action Exchange csoporttal közösen készíti a térre. A projekt célja, hogy a lakókkal készített interjúk és a beszélgetések által megelevenedett ötletek, emlékek, jövőképek kiállításra kerüljenek és információul szolgáljanak az ott élők és a teret látogatók számára is, megnyitva ezzel a párbeszéd és közös gondolkodás lehetőségét. A hanukai bolhapiac a tér és a környék lakóinak részvételével nyílik majd meg, ahol a portékák mellett gondolatok és ötletek is gazdát cserélhetnek. A téren működő kisiparosok, vendéglátóegységek és szolgáltatók bevonásával hosszabbított nyitva tartású nyílt nap kerül megrendezésre, ahol az áruk és az árusok mellett a kis üzletek történetét, múltját és jelenét is meg lehet ismerni.

Negyed6Negyed7 Fesztivál 2012 (Klauzál tér)
Negyed6Negyed7 Fesztivál 2012 (Klauzál tér)

A korábbi évekhez hasonlóan a Klauzál tér mellett a negyed szórakozóhelyein és közösségi tereiben kulturális és civil programok sokasága valósul meg, a városi séták során pedig a negyed szakrális helyszíneit is be lehet majd járni, megismerve a kerületek multikulturális vonatkozásait vagy éppen a helyben működő mesteremberek munkáját. A Negyed6Negyed7 Fesztivál pályázatot is kiírt: a Pict'Oral című fotópályázati felhívás arra hívja a jelentkezőt, hogy pótolja ki saját családja fotóalbumának hiányzó oldalait, képeit, vagy alkossa meg, rekonstruálja egy olyan család elveszett fotóalbumát, mely a Klauzál téren élt, vagy élhetett volna. A pályamunkákat bemutató kiállítás december 8-16. között lesz látható a Massolit Books and Café-ban, a Nagydiófa utca 30. szám alatt. A leadási határidő: november 22. csütörtök éjfél, részleteket a fesztivál oldalán lehet találni.