Ervin

Szabadfogású Számítógép kiállítás

2012.11.30. 08:47

Programkereső

A C3 Kulturális és Kommunikációs Központ idén tizedik alkalommal hirdette meg a pályázatot, a díjazott munkákat december 1-2. között a Design Terminálban lehet megnézni. A megnyitó elsején 16 órakor lesz.

Az idei nevezési időszak október 27-én éjfélkor zárult. Nevezni lehetett bármivel, ami számítógéppel készült: legyen az rajz, animáció, zene, játék, honlap, portál, kiegészítő alkalmazás, mobilkommunikációs fejlesztés, robot, saját készítésű szoftver vagy hardver, feltéve, ha az alkotó nem töltötte még be a 19. életévét. A <19 Szabadfogású Számítógép versenyre beadott pályamunkák izgalmasak és magas színvonalúak, az elmúlt évek során a közönség is meggyőződhetett arról, hogy a magyar tizenévesek által készített számítógépes munkák nemzetközi mezőnyben is kiemelkedőek.

3 Kulturális és Kommunikációs Központ : 10.
3 Kulturális és Kommunikációs Központ : 10.

A verseny nyitott műfaj, technika és téma tekintetében, csak számítógéppel kell készülnie a pályaműnek. Ezzel a verseny kiírója minél tágabb lehetőséget nyújtott a pályázóknak olyan nem szokványos, meglepetésszerű művek létrejöttéhez, amik a technikán túl elsősorban kreatívak és van személyes mondanivalójuk. Az elmúlt tíz évben közel ötezer érvényes pályázat érkezett a versenyre. A 2012-es verseny zsűritagjai: Bányai-Boris Zsolt, a videa.hu felelős szerkesztője, Mélyi József művészettörténész, műkritikus - a zsűri elnöke -, Szabó Dorottya animációs tervezőművész, művésztanár, Szente-Varga Bálint, az Időkép alapítója, a 2005-ös verseny díjazott versenyzője, Szigetvári Andrea zeneszerző és Vécsei Júlia képzőművész.