Zelma, Rajmund

Magyar Kultúra Napja az MNG-ben

2013.01.21. 16:10

Programkereső

Tárlatvezetésekkel és koncertekkel várja az érdeklődőket január 22-én és a hétvégén a Magyar Nemzeti Galéria.

Január 22-én, a Magyar Kultúra Napján 17 órakor a Világmodellek. Műtermi kísérletek és dokumentumok Kondortól napjainkig című kiállításon Petrányi Zsolt, a kiállítás kurátora tart tárlatvezetést. A programon a kiállításra megváltott belépőjeggyel lehet részt venni.

Magyar Nemzeti Galéria
Magyar Nemzeti Galéria

A Magyar Kultúra Napja alkalmából a hónap utolsó hétvégéjén tárlatvezetéssel és hangversenyekkel várja a látogatókat a Magyar Nemzeti Galéria. Január 26-án, szombaton 14 órakor Gimesy Péter művészettörténész tart tárlatvezetést Szenvedélyek viharában címmel a 19. századi állandó gyűjteményben.

Január 27-én, vasárnap két zenei programot is kínál az állandó gyűjtemények és az időszaki tárlatok megtekintése mellé a Galéria. Délelőtt 11 órakor a Vox Hungarica Nőikar hangversenyét hallhatják az érdeklődők, zongorán közreműködik Katonáné Malmos Edit, vezényel Döbrössy János. Délután 16 órakor pedig a Failoni Kamarazenekar Vonósnégyese ad koncertet, közreműködik Szabó Anita fuvolaművész.

A hétvégi programokon a múzeum állandó kiállítására megváltott belépőjeggyel lehet részt venni. A belépőjegyek a Galéria állandó és időszaki kiállításaira egyaránt érvényesek.