Emil, Csanád

Magyar tervezők debütáltak Los Angelesben

2013.02.04. 09:55

Programkereső

Tizenkét magyar tervező munkáit mutatta be Los Angelesben a február 3-án megnyílt Showroom Budapest. Az esemény célja a hazai dizájnerek és tervezői munkák kinti bemutatkozása, valamint a nemzetközi szakmai- és kereskedelmi kapcsolatok építése. GALÉRIA!

Tizenkét magyar tervező, köztük divat-, ékszer- és bútortervezők munkáit mutatták be február 3-án Los Angelesben az újonnan megnyílt Showroom Budapestben. A kurátorok, Jankovich Mariann fotós és Oláh Anna iparművész közel egy hónapos előkészület után nyitották meg az eseményt, melynek célja, hogy a tengerentúlon is megismerjék az itthon és Európában már sikeres magyar tervezőket.

A rendezvény helyszíne Csupó Gábor, magyar származású Emmy-díjas rajzfilm művész (Simpson család, Fecsegő tipegők) los angelesi galériája, a gGalery volt.  A galéria installációját Újfalusy Károly, a galéria menedzsere és Filkey Áron formatervező készítette. Az eseményen amerikai befektetők, üzletvezetők, újságírók is részt vettek. "Szándékunk az, hogy nagyobb teret kapjanak az innovatív, egyedi, magas művészeti tartalommal bíró ruhadarabok és használati tárgyak," mondta Jankovich Mariann. A nemzetközi szakma figyelmének felkeltése mellett a Showroom Budapest célja a hosszú távú üzleti kapcsolatok építése és befektetés-ösztönzés. A szervezők derűlátók: "mindenkit lenyűgöztek a magyar tervezők munkái", nyilatkozta Jankovich a megnyitó után.

A tervek szerint a Showroom Budapest nemcsak kiállításként szolgál majd; a jövőben a projektre épülve állandó üzleteket nyitnának a világ több pontján. A kiállításon bemutatott tervezők: DoraAbodi (Abodi Dóra), Sarolt Jewelry (Végh Sarolta), AnnaAmelié (Oláh Anna), KataSzegedi (Szegedi Kata), DanielBenus (Benus Dániel), Nubu (Garam Judit, Hajdú Anett, Kovács Adél), Tomcsányi Dóri, Vido Nóri, YESSUS (Jankovics Mariann & Végh Sarolta), Vayaro (Kay Roy, Czuczka Csaba, segédtervező).