Fülöp, Evelin

Rejtélyes körülmények között meghalt David Hockney modellje

2013.03.20. 09:00

Programkereső

A világhírű brit képzőművész egy fiatal férfimodelljének rejtélyes halála ügyében vizsgálódik a brit rendőrség. A fiatalember testén nincsenek külsérelmi nyomok, boncolással próbálják megállapítani halála okát.

Brit sajtójelentések szerint a 23 éves Dominic Elliott, a festő-fotós asszisztense és közeli barátja, többször megfestett modellje vasárnap reggel halt meg kórházban, röviddel azután, hogy a 75 éves Hockney bridlingtoni házából mentő vitte el súlyos állapotban. A fiatalember testén nincsenek külsérelmi nyomok, boncolással próbálják megállapítani halála okát.

David Hockney egyik festményének részlete
David Hockney egyik festményének részlete

David Hockney, aki Nagy-Britannia egyik legnagyobb hatású élő képzőművésze, 2008-ban festette meg először a fiú képmását. A közelmúltban azért vette magához őt többekkel együtt, hogy segítsen előkészíteni kiállításait. A főként úszómedencés képeiről híres Hockney több évtizedes kaliforniai tartózkodás után jelenleg szűkebb hazája, az észak-angliai Yorkshire tájait festi. Egy nagyobb tavalyi kiállítása a londoni Királyi Művészeti Akadémián 600 ezer látogatót vonzott.