Orbán

A hét fotósa: Mohai Balázs

2013.03.29. 09:49

Programkereső

A XXXI. Magyar Sajtófotó Kiállítás március 29-től látható a Magyar Nemzeti Múzeumban. A tárlatot megelőző rangos pályázaton a legjobb teljesítményt nyújtó, 30 év alatti fotóriporter díját az idén az MTVA/MTI külső munkatársa, Mohai Balázs nyerte.

A Magyar Sajtófotó Pályázat legjobb teljesítményt nyújtó fiatal fotóriportereknek járó különdíjának szponzora 2011 óta az Erste Bank Hungary Zrt. Az idén ezt az elismerést Mohai Balázs szabadúszó, az MTVA/MTI külső munkatársa kapta, aki elnyerte a "Társadalomábrázolás, dokumentarista fotográfia" sorozat kategória III. helyezését is. Balázs képeiből a pályázat kiírója a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) honlapján, A hét fotósa rovatban közölt válogatást.

Mohai Balázs
Mohai Balázs

Mohai Balázs a Kaposvári Egyetem fotóriporter és képszerkesztő szakán végzett. Erasmus ösztöndíjjal részt vett a norvégiai Volda University College Photo for media képzésén. Szakmai gyakorlatot a Magyar Nemzeti Múzeum Történeti Fényképtárában, majd az MTI fotószerkesztőségében szerzett. Szabadúszó, 2008 óta az MTI külsős fotóriportere.