Beáta, Izolda, Lea

Rejtett víziók

2013.05.25. 17:00

Programkereső

Az egykori Csepeli Csőgyárban május 31-én nyílik meg a Rejtett víziók című kiállítás, amelyet a Magyar Képzőművészeti Egyetem végzős kurátor hallgatói rendeznek a PLACCC Csepel Fesztiválon. A fiatal művészek arra keresik a választ, hogy gazdasági, társadalmi és kulturális krízisek után hogyan építhetjük újjá saját környezetünket.

Fiatal képzőművészek alkotásaiból nyílik kiállítás május 31-én, pénteken 19 órakor a hajdani Csepel Művek gyártelepén, a Csepeli Csőgyár vezérigazgatóság egykori épületében. A Rejtett víziók arra a kérdésre keresi a választ, hogy az elmúlt években eltérő időben, de egymást erősítve létrejött gazdasági, társadalmi és kulturális krízis után miképpen alakíthatjuk ki és építhetjük újjá saját környezetünket.

PLACCC Csepel Fesztivál
PLACCC Csepel Fesztivál

Milyen vízió inspirálhat világnézetileg és kulturálisan ezeknek a változások elgondolására? A kiállító művészek a hazai progresszív kultúra lehetőségeit vizsgálják a történeti munkáskultúrán és az azzal együttműködő avantgárd művészet emlékezetén keresztül. A szokatlan kiállítótér, az egykori Csepel Művek történetén keresztül a látogatók a XX. században végbement gazdasági és politikai változásokat is végigkövethetik, ugyanakkor a helyszín a kiállításon csupán kontexusként jelenik meg.

A kiállító fiatal művészek: Albert Ádám, Blazsek András, Csákány István, Faa Balázs, Farkas Roland, Gruppo Tökmag, Igor és Ivan Buharov, Ipsics Barbara, the Randomroutites, Oláh Mátyás, Soós Kata és Szemző Zsófia.

A Rejtett víziók a Magyar Képzőművészeti Egyetem Képzőművészet-elmélet Tanszékének diploma-kiállításaként jön létre a PLACCC Csepel Fesztiválon. A kiállítás kurátora Dobi Dóra, Kis Judit és Pacsika Márton, a konzulens pedig Szoboszlai János Phd.

PLACCC logo
PLACCC logo

A kiállítás június 22-ig tekinthető meg a Csepel Művek gyártelep - Csepeli Csőgyár vezérigazgatóság egykori épületében (1211 Budapest, Központi út 13.). Nyitva tartás a PLACCC Csepel Fesztivál alatt mindennap 15.00 - 22.00.

A PLACCC Csepel Fesztivál többi programjáról ide kattintva tájékozódhat.