Emil, Csanád

Ne maradj le! - Múzeumok Éjszakája az Iparművészeti Múzeumban

2013.06.14. 14:30

Programkereső

Színes programokkal vár kicsiket és nagyokat június 22-én az Iparművészeti Múzeum: divatshow, koncertek, filmvetítések, előadások, gyerekfoglalkozások, gasztronómiai különlegességek is szerepelnek a kínálatban. Fókuszban Franciaország és India. Kezdje itt az éjszakát!

Június 22-én, szombaton este hattól egész estén át várják a közönséget francia témájú programok sorával az Iparművészeti Múzeumban. A kortárs iparművészek népszerű vására, a Creative Arts Fair már a kora délutáni nyitástól fogadja az érdeklődőket, míg a családi nap 16 és 20 óra között várja a legkisebbeket az udvaron.

Múzeumok Éjszakája az Ipraművészeti Múzeumban is
Múzeumok Éjszakája az Ipraművészeti Múzeumban is

A BodiEs Divatshow-ja kétóránként jelentkezik az este folyamán, a bemutatók között zenei programokon lehet lazítani. Akik ezen az estén is inkább ismereteiket kívánják bővíteni, a múzeum francia nevű tárgyainak eredetéről hallgathatnak majd előadást a múzeum könyvtárában Sezlon, zseton, rekamié címmel.

A francia új cirkusz műfaját is bemutatják, videóbejátszásokkal tarkítva Szonday Szandra cirkuszkutató, esztéta prezentációját. Sötétedés után a romantikus komédiáké a pálya: Audrey Tautou és Nathalie Baye főszereplésével 10 órától a Mosás, vágás, ámítást vetítik, éjféltől pedig a Szauna Párizsban című mozifilm látható - jó idő esetén a múzeum lebilincselő hangulatú udvarán.

Múzeumok Éjszakája az Ipraművészeti Múzeumban is
Múzeumok Éjszakája az Ipraművészeti Múzeumban is

S ha ez mind nem elég, lesz még pétanque, Eiffel, macaron és boulangerie, hozzá a legjobb francia borok, s akkor az est valódi főszereplőiről, lenyűgöző kiállításainkról (köztük a Szecesszió mestereiről és a párizsi utcák csodálatos épületkerámiáiról, a Bigot-pavilonról) még szó sem esett.

Az Iparművészeti Múzeum programjairól ide kattintva olvashat bővebben!