Márk

Családi portré – Kiállítás Amy Winehouse-ról

2013.07.01. 14:10

Programkereső

A néhai souldíva életét bemutató tárlat júliusban nyílik a londoni Zsidó Múzeumban, ahol kiállítják az énekesnő első gitárját, lemezgyűjteményét, de az érdeklődők megtekinthetik bőröndjét és ruháit is.

Amy Winehouse 2011-ben, 27 évesen halt meg alkoholmérgezés következtében. A fiatalon elhunyt énekesnő családja a mostani kiállításon olyan fényképeket is a Zsidó Múzeum rendelkezésére bocsát, amelyek Amyt, barátait, családjának életét, a péntek esti vacsorákat, valamint bátyjának, Alexnek a férfivé avatását mutatják be.

Amy Winehouse
Amy Winehouse

A kiállítás kapcsán a néhai sztár testvére úgy fogalmazott, a tárlat nagyon személyes és bensőséges lesz. „Amy rendkívül büszke volt londoni zsidó gyökereire. Nem volt vallásos, de követte a hagyományokat. Remélem, hogy az érdeklődők eljönnek és megtekintik a kiállítást, ami nemcsak Amy egy másik oldalát mutatja be, de a családunk mint tipikus zsidó család életébe is bepillantást enged" - fogalmazott a souldíva testvére. A kiállítás bemutatja az énekesnő kapcsolatát a várossal, hiszen Amy ízig-vérig londoni volt, és ez megmutatkozott stílusán, viselkedésén is.

Az Amy Winehouse - Családi portré című kiállítás július 3-tól szeptember 15-ig látogatható Londonban.