Benedek

Startra kész Magyarország

2013.10.31. 13:05

Programkereső

Európában elsőként Magyarországon rendezik meg a Szilícium-völgyi Singularity Egyetem globális technológiai fórumát a budapesti Liszt Ferenc Zeneakadémián. Az esemény nyilvános kísérőrendezvényein november 14. és 17. között a Design Terminálban a közönség a nemzetközi és magyar tudáslaborok mellett a legfrissebb kreatív magyar vállalkozásokkal is megismerkedhet.

A négy napon keresztül látogatható, a budapesti Design Terminál, valamint a NASA és a Google által 2009-ben alapított Singularity Egyetem Startra kész Magyarország nevű közös rendezvénye azt járja körül, hogy hogyan befolyásolják majd életünket a következő évek technológiái és ezekben jelenleg milyen szerepet vállalnak a magyar cégek - közölte a Design Terminál.

Design Terminál - épület
Design Terminál - épület

A fórumon megtekinthetők lesznek a nemzetközi és magyar tudáslaborok legújabb fejlesztései és azok felhasználási lehetőségei, valamint a lehetséges jövőre gyakorolt hatásuk. A rendezvényre látogatók interaktív kiállítások keretében megtudhatják, milyen virtuális térben mozogni, hogyan lehet otthon saját bögrét nyomtatni, mit tud ma a mesterséges intelligencia, vagy éppen azt, hogy melyek a robotika vagy a neurotechnológia legfrissebb vívmányai.

A rendezvény egyes programjai regisztrációhoz kötöttek, további információ a Design Terminál oldalon található.