Csilla, Noémi

ÉlményKép

2014.05.07. 14:40

Programkereső

Lezárult a Művészetek Palotája fotó- és videopályázata. A beérkezett alkotásokból május 8-tól tekinthetnek meg válogatást az érdeklődők az intézmény Zászlóterében.

Az immár harmadik alkalommal meghirdetett pályázatra több mint háromszáz pályamunka érkezett, amelyek közül a Korniss Péter, Kossuth- és Pulitzer-díjas fotográfus vezette zsűri harminchat képet - köztük egyedi fotókat és sorozatokat egyaránt - választott ki a Müpa Zászlóterében megrendezett kiállításra, amelyet június 30-ig látogathat a közönség.

Szünet
Szünet

A Művészetek Palotája 2014-2015-ös évadának tematikájához kapcsolódóan a pályázat a fiatalok kreativitását kívánta megmozgatni, akik koncertekkel, művészekkel, közönséggel kapcsolatos pillanatokat: az élmény közvetlen és közvetett hatásait mutathatták be egyedi fotók, fotósorozat vagy legfeljebb 5 perces videoklip formájában.

A kiállítás alkotásain keresztül összetett képet kapunk a 21. században felnövekvő generáció, valamint a fiatal felnőttek kulturális környezetéről, az őket érő hatások, élmények sokszínűségéről, azok különböző árnyalatú és jelentőségű lenyomatáról. A díjazott pályamunkák beküldői kiemelkedő érzékenységgel ragadták meg azt a néhány pillanatot, amelyek valóban örökre megmaradnak az emberben.