József, Bánk

Felnőtt a Majális

2014.05.15. 17:49

Programkereső

2014. május 17–18-án 19. alkalommal rendezi meg a Múzeumok Majálisát a Magyar Nemzeti Múzeum.

A május 17-i Európai Múzeumok Éjszakájával egybeeső ICOM Múzeumi Világnapon az idei jelszóhoz - Museum collections makes connections/ A Múzeum összeköt - is igazodva 107 múzeum érkezik vendégségbe. Az érdeklődők egyszerre tehát több mint 100 múzeumot egyszerre látogathatnak meg a Múzeumkertben, ahol nemcsak értéket, minőségi élményt is gyűjthetnek.

Az MNM-ben a Szent István lovagjai. A legrangosabb magyar kitüntetés 250 éve című kiállítás látható, emellett 19. századi pipatörténeti kamara-bemutató lesz, a múzeumkert kerítésén - a Magyar Kerékpáros Klubbal közösen - a városi kerékpározás 19. század végi-20. század eleji történetét tekinthetjük meg, Keréknyomok címmel.

Múzeumok majálisa
Múzeumok majálisa

Május 17-én, szombaton 14 órakor a Pulszky Társaság az MNM Dísztermében adja át az Év múzeuma- és az Év kiállítása-díjat és bemutatkoznak a nyertesek. Előtte Pulszky Ferenc, a Nemzeti Múzeum igazgatója, a 19. század egyik legbefolyásosabb embere születésének 200. évfordulójára emlékezünk.

Szombaton a vendégekkel együtt majálisozik Foltin Jolán és Novák Péter a Tititá zenés-táncos produkciójával, a Jazz Steps, a világkörüli turnéjáról beköszönő görög The Ghost Notes. Vasárnap fellép a Buborék együttes, este 7 órakor pedig a 19. Múzeumok Majálisát a nemrégen új albummal jelentkező Budapest Bár ingyenes élő koncertje zárja.