Klaudia

Tényleg lekapcsolták Banksyt?

2014.10.20. 12:00

Programkereső

A világ legismertebb graffiti művészének kilétét a kezdetektől homály fedi. Időről időre felbukkan azonban egy hír Banksy letartóztatásáról - legutóbb az amerikai National Report számolt be róla, hogy a street art művész október 19-én rendőrkézre került.

Az amerikai hírportál értesülései szerint a neves graffiti művészt, festőt, filmrendezőt és politikai aktivistát, akit éveken át hiába próbáltak elkapni, a hétfő kora reggeli órákban az angliai Watfordban letartóztatta a rendőrség. Kihallgatást és londoni stúdiójának átkutatását követően végül napvilágra került a brit street art művész személyazonossága. Ezek szerint Banksy igazi neve Paul Horner, 35 éves és szülővárosában, Liverpoolban él. A National Report beszámolója szerint a hírt a BBC-nek megerősítette Jo Brooks, Banksy PR ügynöke, valamint a művészt képviselő Pest Control honlap is.

Banksy - Paul Horner
Banksy - Paul Horner

Paul Horner neve nem először merül fel Banksy kilétét illetően. 2013 februárjában látott napvilágot az a később kacsának bizonyult hír, miszerint a népszerű street art művész valódi neve Paul William Horner, a tájékoztatás szerint azonban 39 éves és bristoli születésű. Az akkori hír végül hoaxnak bizonyult, ami a jelen esetben sem zárható ki. Beszédes tény, hogy noha a National Report cikke a BBC-re és CNN-re is hivatkozik, ezeken a híroldalakon semmi nyoma a letartóztatás hírének.