Gertrúd, Patrik

Roma Fókusz

2014.10.31. 13:00

Programkereső

Kallus György roma zenészekről készített fotóiból nyílik kiállítás november 3-án a H13 Galériában.

"Tizenhat éves koromban valakitől megörököltem egy orosz nagyítógépet. FED 2 majd EXA 1a masinákkal fényképezgettem az iskolám rendezvényein, kirándulásokon. Egyre fontosabbá vált, hogy képet alkossak a körülöttem levő világról" - olvasható Kallus György önéletrajzában.

Szakcsi Lakatos Béla
Szakcsi Lakatos Béla

Kallus György néhány évig fotószakkört és filmklubot vezetett középiskolásoknak, a hivatásszerű fotózás azonban elérhetetlennek tűnt számára. "1989-ben mégis megpróbáltam és sikerült. Mielőtt közel egy év után véglegesítettek volna az MTI-ben, elkezdődtek a leépítések. Ráértem, elutaztam Csegődre, egy árvaházba. Az ott készített képriportom az akkor induló Kurirban jelent meg. A laptól négy szép év után rovatvezetőként váltam el. Azóta az Axel Springer különböző szerkesztőségeinél dolgozom. Van néhány dolog, ami nélkül nem lehet élni, és van néhány, ami nélkül nem érdemes. Nekem ilyen a zene és az utazás."

A kiállítást november 3-án, hétfőn 18 órakor megnyitja Zipernovszky Kornél, jazzkritikus, újságíró. Közreműködik: Frankie Látó hegedűművész.

A kiállítás ingyenesen megtekinthető november 31-ig, hétköznapokon 8-21 óra között.