Zita, Mariann

Király látogat Londonba

2014.11.05. 11:00

Programkereső

Európa legnagyobb Elvis Presley kiállítása nyílik decemberben az O2 Arénában. Az énekes gracelandi otthonából érkező több mint háromszáz relikviát felsorakoztató tárlaton látható lesz a sztár amerikai sasos színpadi ruhája és egy rózsaszín Cadillac is.

A kiállításon helyet kaptak olyan ereklyék is, mint az a billiárdasztal, amelyen Elvis a Beatles tagjaival játszott, amikor az együttes 1965-ben meglátogatta őt memphisi villájában. Emellett látható lesz több színpadi ruhadarab, köztük az a fekete bőrfelszerelés is, amelyet a zenész az 1968-as televízióban közvetített visszatérő koncertjén viselt.

Elvis Presley
Elvis Presley

A kiállított személyes tárgyak sorát szaporítja a sztár pénztárcája, benne a lányáról készült képekkel, a házkulcsai valamint TCB feliratú gyűrűje is. A látogatók emellett virtuálisan végigjárhatják a fürdőszobát, ahol a sztár életét vesztette 1977-ben.

Bár minden tárgy egy élet emlékeit hordozza magában, boldogok vagyunk, hogy ezek a kincsek elhagyják otthonukat. "Elvis nagyon sokat jelentett számomra és a lányom számára, de mindketten tudjuk, hogy a családunk az egész világgal osztozik rajta" - nyilatkozta az énekes volt felesége, Priscilla Presley.

Néhány relikvia, így az amerikai sasos ruha és a rózsaszín Cadillac, csak rövidebb ideig lesz megtekinthető az egyébként kilenc hónapon keresztül nyitva tartó kiállításon. "Graceland eljön azokhoz, akik nem tudnak elmenni Gracelandbe" - hangsúlyozta a kiállítás koordinátora, Nic Wastell. Graceland Elvis memphisi birtokának a neve, ami ma múzeumként és turistalátványosságként üzemel.

A kiállítás december 12-től augusztus 31-ig lesz látogatható a londoni O2 Arénában.