Ervin

Diploma nélkül, tehetségesen

2014.11.26. 16:14

Programkereső

A Bakelit Multi Art Center idén hetedik alkalommal rendezte meg a The Talent Kortárs Képzőművészeti Kiállítást. A programsorozat olyan tehetséges alkotóknak kínál bemutatkozási lehetőséget, akik nem rendelkeznek képzőművészeti vagy iparművészeti diplomával. A kiállításmegnyitókon 87 alkotó művei tekinthetőek meg.

A Bakelit Multi Art Center idén is meghirdette a többnyire autodidakta művészeknek szóló országos pályázatát, az idei The Talent című pályázat eredményeként 87 művész képei tekinthetők meg. Idén ia háromtagú szakmai zsűri válogatta be az alkotásokat, melynek tagjai Dóri Éva vizuális szakértő, okleveles vizuális nevelőtanár, Matits Ferenc szabadfoglalkozású művészettörténész és Atlasz Gábor festőművész, mozgásszínházi rendező.

talent
talent

A pályázaton minden olyan, 18. életévét betöltött alkotó indulhatott, aki nem rendelkezik képzőművészeti vagy iparművészeti diplomával, továbbá az alkotótevékenységét nem megélhetésként, hivatásszerűen gyakorolja. A pályázatnak minden évben van meghatározott témája, idén ez Az arány volt.

A Festészet kategória díjátadója és kiállításmegnyitója december 1-én 19 órakor lesz a Bakelit Multi Art Centerben, ahol fellép az Alouette Projects, és Atlasz Gábor zenél zongorán. A Grafika kategóriáé december 12-én következik, ezen a Collaboration Laboratory Metamorphosis című összművészeti performansza lesz látható.