Benedek

Legyen Ön is a műtárgyak szakértője

2015.02.20. 11:46

Programkereső

Érdeklik a műkincsek? Akkor jelentkezzen a BÁV Akadémia becsüsképzésére, ahol a legkiválóbb szakemberek vezetik be a műkereskedelem rejtelmeibe.

A BÁV a műkereskedelem és a záloghitelezés mellett a becsüsképzésben is meghatározó szerepet tölt be hazánkban, immár több mint 40 éve képzi a műtárgy-, ékszer-, festmény- és bútor-szőnyegszakos szakembereket, akik hozzáértésükkel általános elismerést vívtak ki maguknak.

A hagyományos, 10 hónapos képzések szeptemberben indulnak, októberben és januárban pedig az intenzív ékszerbecsüs tanfolyamok, ahol öt hónap alatt OKJ végzettséget szerezhetnek a hallgatók. A piaci igényekre alapozva a BÁV az idén - az országban elsőként - mind a négy műtárgycsoportban kétéves képzést is indított.

BÁV Akadémia
BÁV Akadémia

A tanfolyamok szakmai és oktatási programját a BÁV több évtizedes képzési tapasztalatára támaszkodva, a szigorodó jogszabályi előírásoknak megfelelően alakította ki, és hazai viszonylatban a legmagasabb óraszámban oktatják hallgatóikat. A piacképes tudás nem szerezhető meg a szakmát megalapozó, átfogó elméleti ismeretek nélkül: oktatóik az egyes szakterületek neves, felkészült képviselői, így a hallgatók a legkiválóbb művészettörténészek és szaktanárok vezetésével ismerkednek meg a magyar és egyetemes művészet nagy korszakaival, kiemelkedő alkotóival, a műtárgyak készítésének technikájával.

A képzés során a fő hangsúlyt a becsüs szakma elsajátításának nélkülözhetetlen feltételére, a gyakorlati oktatásra helyezték. Ennek során első számú szempontjuk a műtárgyakkal való személyes találkozás, amelyhez a gazdag hátteret a BÁV üzlethálózatban található, folyamatosan változó árukínálat, valamint az árverésekre kerülő ékszerek, festmények, bútorok és műtárgyak biztosítják. Oktatási programot a tanév során hazai és külföldi múzeumlátogatásokkal, aukciós és más kiállítások megtekintésével, műhely-, műterem-, és gyárlátogatásokkal gazdagítják.

A képzés színvonalának további emelése érdekében a BÁV együttműködési megállapodást kötött a Magyar Képzőművészeti Egyetemmel és a Kodolányi János Főiskolával, ennek nyomán a 2015/16-os tanévben mindkét intézmény tanszékei részt vesznek az elméleti és gyakorlati oktatásban, a BÁV Akadémia pedig gyakorlati helyszínként szolgál a Főiskola hallgatói számára.