Béla

Félmilliós látogatottsággal zárt a velencei biennále

2015.11.23. 15:54

Programkereső

Kiállításai azonban virtuálisan továbbra is látogathatók. A nagyszabású művészeti mustrán minden eddiginél több, 89 nemzet vett részt saját programmal.


Több mint 500 ezren látogattak el az 56. Velencei Képzőművészeti Biennáléra május 9. és november 22. között. Az Okwui Enwezor főkurátorságával, All the World's Future címmel megrendezett nemzetközi seregszemle a megnyitó előtti szakmai napokon további 24 ezer látogatót vonzott.

Öt nemzet - Grenada, Mauritius, Mongólia, Mozambik és a Seychelles-szigetek - először vett részt kiállítóként a rendezvénysorozaton, Ecuador, a Fülöp-szigetek és Guatemala pedig 50-60 évnyi távollét után tértek vissza.

Cseke Szilárd: Fenntartható identitások
Cseke Szilárd: Fenntartható identitások

Magyarország a Giardini parkban álló, történelmi pavilonjában mutatta be Cseke Szilárd képzőművész és German Kinga kurátor Fenntartható identitások című projektjét másik 28 nemzet mellett, az Arsenale csarnokaiban 31 ország, szerte Velence városában pedig további 29 nemzet jelentkezett saját kiállítással. A biennáléhoz 44 hivatalos kísérőrendezvény csatlakozott.

A rendezvényről több mint 8 ezer akkreditált újságíró tudósított, és a világ minden tájáról 78 egyetem küldte el diákjait szervezett formában. A Google Kulturális Intézettel kötött megállapodásnak köszönhetően a 2015-ös velencei biennále kiállításai virtuálisan továbbra is látogathatók a http://www.labiennale.org/it/arte/esposizione2015-online honlapon.