Ervin

Már csak pár napig látható az Aranykorok romjain

2015.11.24. 12:55

Programkereső

Előre hozták a Kieselbach Galéria kiállításának finisszázsát, így az november 26-áig lesz lát. Addig a hét minden napján, szombaton és vasárnap is látogatható. A tárlat szenzációja, hogy három olyan Csontváry-művet is bemutat, amely a Budai Várban rendezett életmű-kiállításon nem szerepel.

A Kieselbach Galéria 20 éves jubileumára az Aranykorok romjain című kötet szerzője, Molnos Péter rendezett reprezentatív kiállítást . A kötet témáit feldolgozó és a galéria elmúlt 20 évére is reflektáló tárlat rendkívüli látványosságokat kínál a látogatónak: jól ismert, klasszikus remekművek mellett korábban soha nem látott csemegék kerülnek bemutatásra.

Vaszary János: Leány feketében, 1906
Vaszary János: Leány feketében, 1906
Fotó: port.hu

Többek között Munkácsy Mihály, Szinyei Merse Pál, Rippl-Rónai József, Vaszary János, Aba-Novák Vilmos, Gulácsy Lajos és Berény Róbert művei kerültek a Kieselbach Galéria falaira, ahol videóinstallációk segítségével az egykori nagy magyar gyűjtők világhírű külföldi remekművei, Cézanne, Gauguin és Van Gogh alkotásai is megjelennek.

A modern technika segítségével maga a kurátor, Molnos Péter is tárlatvezetést tart egy száz évet átfogó időutazás segítségével Kohner Adolf egykori palotájának pazar termeiben. A tárlat szenzációja, hogy a Csontváry művészetével foglalkozó részében három olyan mű is bemutatásra kerül, mely a Budai Várban rendezett életmű-kiállításon nem szerepel.

A tárlat záró termében megtudhatjuk, hogy mi köti össze Kabos Gyulát és a 30-as évek modern magyar festőit, miközben végre egymás mellé kerülnek Aba-Novák Vilmos eredeti és hamisított alkotásai is.

A november 26-i finisszázson 18.00-22.00 között minden órában zenészek, írók, színművészek rövid előadása, produkciója ad művészeti hátteret az Aranykorok romjain anyagához.