Eszter, Eliza

Fallal az elfogadásért

2016.03.22. 09:37

Programkereső

Lezárult a hajléktalan művészeket támogató Elfogadás Fala projekt, amivel közel 15 ezer embert sikerült elérni.
Elfogadás fala 2

A Színes Város Csoport 2015-ben írt ki pályázatot a Menhely Alapítvánnyal közösen ,,Elfogadás fala" címmel, amelynek célja az volt, hogy otthontalan művészek mutassák meg verssel, rajzzal, dallal vagy novellával, mit jelent számukra az a szó, hogy elfogadás. A nyertes pályázatot a szakmai zsűri megosztva Baranyecz János Branyó„Fal firka” című versének és Székely Attila „Bontsuk le az előítéletek falát” című grafikájának adta. 

Baranyecz János Branyó verse egy 180 m2-es tűzfalfestmény formájában tavaly november óta látható a budapesti Kürt utcában.

Elfogadás fala

A pályázatokból novemberben kiállítás nyílt a Kazinczy utcában található Mika Tivadar Mulatóban, és eredetileg január végén bezárt volna. Egy tűzfaltúrákra szakosodott cég azonban fantáziát látott abban, hogy ezzel a kiállítással zárja kültéri túráit, így részben ennek, részben pedig az egyéb pozitív visszajelzéseknek köszönhetően az alkotásokat március közepéig lehetett megtekinteni. Az átlagos vendégszám alapján 15 ezer vendég láthatta az ingyenes kiállítást november és március között.

 A projektről készült videót itt tekintheti meg:

A Színes Város Csoportról itt olvashat még érdekességeket.