Konstantin

Több mint százezren látták eddig a Picasso-kiállítást

2016.07.11. 16:21

Programkereső

A Magyar Nemzeti Galériában látható a Picasso - Alakváltozások, 1895-1972 című kiállítás még július végéig tart nyitva.

A festményeket, szobrokat és grafikákat bemutató, április 22-én nyílt kiállítás Picasso életművének valamennyi periódusát felöleli, ugyanakkor egy kiemelt téma, az emberi alak megformálásának folyamatos változása köré szerveződik.

Hogyan jutott el Picasso Picassóig hetvenhét év alatt?

Olvasd el a kiállításról írt kritikánkat ide kattintva!

A kiállított műveken jól megfigyelhető a figurális ábrázolás festői megközelítésének változása a több mint hét évtizedet átölelő életműben. A bemutatott művek nagy része a párizsi Picasso múzeumból érkezett, de szerepelnek alkotások a jeruzsálemi Izrael Múzeum, a bázeli Beyeler-gyűjtemény, a berni Kunstmuseum, a moszkvai Puskin Múzeum és a stuttgarti Staatsgalerie gyűjteményéből is.

A kiállításon látható még a budapesti Ludwig Múzeum három festménye, valamint egy válogatás a Szépművészeti Múzeum Grafikai Gyűjteményében őrzött európai rangú metszetanyagból. A Nemzeti Galériában a Picasso-kiállítással párhuzamosan megtekinthető a június végén nyílt Modigliani-tárlat, amelyet szűk két hét alatt eddig már tízezren láttak.

A Szépművészeti Múzeum - Magyar Nemzeti Galéria és a párizsi Musée national Picasso együttműködésében szervezett tárlaton a művész száz műve tekinthető meg, így ez Pablo Picasso festészetének eddigi legnagyobb kiállítása Magyarországon. 

Járja be velünk a Picasso-kiállítást!

A tárlatra a Fidelio-Kultúrpercek is ellátogatott kameráival.