Fülöp, Evelin

A te tested az én vásznam!

2016.07.25. 13:54

Programkereső

Alexa Meade amerikai művész hús-vér embereket fest be akrilfestékkel úgy, hogy kétdimenziósnak tűnjenek.

                                                        Alexa Meade Art 3

                                                          Fotó:Alexa Meade Art

Az installációkat lefotózza, a végeredmény pedig a megtévesztésig hasonlít egy festményhez – csakhogy itt az alanyok élnek és mozognak. Egyik kedvenc modellje egy nyugdíjas bácsi volt, aki egyáltalán nem érezte magát kínosan, hogy festménnyé alakítva felszálljon a metróra:

Alexa szenvedélye a valóság megtrükközése, minden a fiktív árnyékok megfestésével kezdődött. Röviddel azután kezdett kísérletezni a technikával, miután politikatudományból lediplomázott. Ez a pálya csöppet sem volt ugyanis az ínyére. 

Hazaköltözött a szüleihez, és itt rengeteg új felületet és közeget kipróbált a hagyományos festővászon helyett, például volt, hogy teletöltött egy kádat tejjel, és belehelyezte a modelljét:

Alexa Meade Art
Fotó: youtube

Az alábbi videóban a munkafolyamatok is jól látszanak:

Meade élő installációit kiállították már a londoni Saatchi Galleryben, a müncheni Ingo Seufert Kortárs Fotóművészeti Galériában, a svájci Ivo Kamm Galériában, Párizsban több helyszínen és szerte Amerikában is. A Mercedes-Benz, a Ralph Lauren és a MINI Cooper cégek felkérték őt nagyméretű élő installációk elkészítésére Los Angelesben, Tokióban és Madridban.

Nemzetközi sikert arattak a magyar testfestők

Nemrég elhozta az ezüstérmet a magyar csapat a világ egyik legnagyobb testfestő és maszkversenyéről, maguk mögé utasítva a maszkkészítő világ legnagyobbjait is.