Konstantin

Hogyan fotózzák Budapestet a hajléktalanok?

2016.08.24. 13:29

Programkereső

A My Budapest Photo Project kiállítás fotóit hajléktalanok készítették eldobható fényképezőgéppel, hogy saját szemszögükből mutassák be a várost.

A My Budapest Photo Project a Budapest Bike Maffia és a Cafe Art közös kezdeményezése, amelynek fő célja a szociális érzékenyítés, vagyis, hogy felhívja a hajléktalanság problémájára a társadalom figyelmét. A kiállított fényképeket egy nyolc tagú zsűri válogatta ki a közül a 2000 fotó közül, amit közel 100 eldobható Fuji fényképezőgéppel készítettek az alkalmi művészek.

My Budapest Photo Project - Lóli Attila képe
My Budapest Photo Project - Lóli Attila képe

A látogatók szavazhatnak a legjobb 12+1 fényképre, amelyekből létrejön a My Budapest Photo Project 2017-es naptárja. A naptár megvásárlásából befolyt teljes összeget a kezdeményezésben résztvevő, valamint a naptárba bekerült fotókat készítő hajléktalan emberek támogatására fordítják a szervezők. A kiállítás ingyenesen megtekinthető a Budapest Pontban augusztus 30. és szeptember 18. között.

My Budapest Photo Project - Nyeste Róbert képe
My Budapest Photo Project - Nyeste Róbert képe

Hasonló kezdeményezés volt az Adj Hangot Egyesület projektje, amelyben volt elítéltek fotózták végig a börtönből való szabadulást követő hónapokat. Beszélgettünk is néhányukkal, riportunkat itt olvashatja el.