Júlia, Rita

Ön mit szólna, ha a Facebook-profiképe a Godot Galériába kerülne?

2016.09.06. 13:39

Programkereső

Nagy Kriszta Tereskova képeket lopott, és büszkén vállalja.

Nagy Kriszta a Facebook jogilag védtelen terepén „garázdálkodott”: magánemberektől lopott családi képeket, szelfiket, profil-és posztfotókat, mixeléssel manipulálta őket, most pedig kiállítja a saját műalkotásaként.

A képzőművész kihasználta a Facebook nyitottságát, a  gyanútlan felhasználókat, akik zavartalanul posztolnak a közösségi oldalakon, nem törődve a kiszolgáltatottság veszélyeivel és az érzelmek hányta hullámok lecsapódásaival. Nagy Kriszta szintén az internetről lopott műtárgyreprodukciókat is felhasznált a mixeléshez.

A kiállításon ezek a képek lesznek kiállítva szeptember 14 . és október 8. között a Godot Galériában, és hogy kiktől lopott, az csak a megnyitót megelőzően kerül nyilvánosságra. Az ellopott képek a galériában visszavásárolhatók lesznek.

Nagy Kriszta Tereskova
Fotó: Facebook

Tereskova: "Olyan rossz hazafi vagyok, mint a dalai láma"

Csalódnunk kell, ha a feminizmus állandóan visszhangzott frázisait várjuk Nagy Kriszta Tereskovától. Ellenben kiderül, hogy miért nem tartja helyénvalónak a nyilvános szoptatást, mikor lesz egyenlő nő és férfi, és miért szörnyen nehéz szabadnak lenni.