György

Zseniálisan viccesek lettek az ARC győztes plakátjai

2016.09.09. 22:24 Módosítva: 2016-09-09 22:36:47

Programkereső

Hol jár az eszed? - tette fel pályázóinak a kérdést az idén szeptember 9-25. között 16. alkalommal megrendezésre kerülő kiállítás. Íme a győztes munkák.

Az óriásplakát méretűre nagyított álmok, rémálmok, beszólások és vallomások legjobbjait a zsűri a szeptember 9-én tartott megnyitón mutatta be, ekkor kerültek átadásra a díjak is. A legjobb Kálmán Kristóf és Putz Patrik „Elvesztette enyém jellegét” című plakátterve lett.

A második díjat Tóth Györgyinek, „Arculat” című alkotásáért ítélte oda a zsűri. Harmadik helyezést ért el Kelemen Orsolya, „Bocsánat” című plakátjával. A legkedélyborzolóbb alkotás díját, a Borz-díjat pedig Gutema Dávid kapta „A fiataloké a jövő?” című munkájáért, amelyen Matolcsy-szemű egyetemisták mosolyognak.

A Hammer Marketing Shop különdíját Kovács Emese: „Overthinking” című pályamunkája nyerte el, melyet a díj felajánlója azon pályázat készítőjének ítélt oda, aki marketing szempontból a legütősebb megoldást nyújtotta. A Budapest Adschool különdíját, mely a legfrappánsabb szöveges ötletnek járt, Pásztor Dániel nyerte „Szerencsekerék” című alkotásával.

A fentiek mellett az  ARC+ Sugárveszély vagy tavaszi szél? plakátpályázat és kamarakiállítás is díjakat osztott. Itt a tervezett Paks II beruházással kapcsolatos kritikák és kételyek fogalmazódtak meg. A témában fődíjat nyert: Tóth Györgyi, „Figyi” című alkotásával. A Magyar Szélenergia Ipari Társaság, amellett, hogy a 16. ARC kiállítás energiaellátását biztosította, „Tavaszi szél” címmel különdíjat is adott, a „legszelesebb alkotásnak”. A különdíjat Petrók György vihette haza, „Ki fizet a végén?” című alkotásáért. A témában a Greenpeace is különdíjjal szolgált, Van hozzá energiánk! címmel. A díj Magyar Szilárdé lett, a gyilkos szóviccel büntető „Atom és Jerry” plakátjáért.

A MACIARC keretében kreatív ügynökségek önkéntes munkában vállalták, hogy részt vesznek a versenyen, és segítséget nyújtanak civil szervezeteknek azzal a céllal, hogy a kiállító szervezetek óriásplakáton mutathassák be tevékenységüket és társadalmi hasznosságukat a nagyközönség számára. A témában díjat vehettek át és plakátjuk kikerült a kiállításra: az Amnesty International, az Autistic Art Alapítvány, a Budapest Pride, a Doktorok az Állatokért Állategészségügyi Alapítvány, az Energiaklub, a Fogadj Örökbe Egy Macit Alapítvány, a Gyermekétkeztetési Alapítvány, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület, a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége, valamint a Neo Magyar Segítőkutya Egyesület. 

A közönségdíj kihirdetésére 2016. október 5-én kerül sor, addig is itt lehet like-okkal támogatni a kedvenceket.