Eleonóra

Szülinapi dizájncenterrel ünnepel a MODEM

2016.09.20. 13:20

Programkereső

Adja kölcsön Fábry Sándornak az otthon tárolt, dizájncenterbe illő mütyürjeit és akassza el a showman szavát!

A 10. születésnapját ünneplő debreceni MODEM szeptember 23-án és 24-án minden órában az ötvenes évek egy-egy évére emlékezik. Erősen szubjektív tárlatvezetést tart többek közt Soma Mamagésa A szabadság szigete című kiállításhoz kapcsolódva, fe Lugossy László, Ferenczi Károly és Gergye Krisztián pedig performansszal jelentkeznek.

A múzeum emellett szeptember 24-én délig várja az ötvenes évekből származó, a leírás szerint „tartalmában szocialista, formájában nemzeti” dísztárgyakat, relikviákat, sőt műveket. A maximum 1x1 méteres dobozba csomagolt, egy ember által felemelhető tárgyakat névvel és telefonszámmal lehet leadni a MODEM kávézójában vagy a ruhatárban és a következő héten vissza is kapja a tulajdonos.

A beérkező tárgyak felhasználásával a humorista szombaton 16 órakor tart rögtönzött dizájncentert a múzeum 2008-ban nyílt szocreál, Hétköznapi kommunizmus és Hogyan tovább, Oroszország? című kiállításaihoz kapcsolódva.

A születésnapra tekintettel pénteken ingyenesen tekinthetőek meg a múzeum tárlatai, szombaton pedig 600, illetve 300 forintos "ünnepi" áron. A részletes program a www.modemart.hu oldalon található.