Eszter, Eliza

Johnny Depp eladja lakását, egy falhoz azonban ragaszkodik

2016.09.30. 09:32

Programkereső

Johnny Depp 12,8 millió dollárért hirdette meg Los Angeles-i apartmanját. Csakhogy van a lakásban egy falfestmény, melyet a neves brazil művészpáros, OSGEMEOS festett. Márpedig ehhez Depp ragaszkodik - adta hírül az news.artnet.com.

Depp műgyűjtő szenvedélye eddig sem volt ismeretlen a közvélemény számára, most az is kiderült, hogy mennyire ragaszkodik is gyűjteménye darabjaihoz. A színész szerencséjére a brazil alkotópáros nem közvetlenül a falfelületre festette a művet, hanem panelekre, melyeket így majd el lehet távolítani a falról, ha gazdát cserél a lakás. A falfestmény hozzávetőlegesen 7 méter magas.

A lakás az art deco stílusú Eastern Columbia Buildingben található, melyben Deppével együtt öt többemeletes penthouse kap helyet. A lakások egyenként több mint ezer négyzetméteresek kilenc hálószobával tizennégy fürdőszobával és egy műteremmel.

Eastern Columbia Building
Eastern Columbia Building
Fotó: wikipedia

Depp lakása art deco bútorokkal van tele, és a kékre és zöldre festett falakon számos festmény lóg. A tetőteraszon helyet kapott egy úszómedence, egy spa, egy kandalló (!) és egy fitnesz terem. Depp még 2007-2008-ban jutott az ingatlanhoz 7,2 millió dollárért.

Az OSGEMEOS művésznév egy ikerpárt takar (az „osgemeos” fordítása „azikrek”); Gustavo és Otavio Pandolfo, akik születésük óta együtt dolgoznak. São Paulóban a Cambuci kerületben nőttek fel, szinte egész gyerekkorukat az utcán töltötték – ezért is kezdtek street arttal foglalkozni. A képzőművészet mellé jött a hiphop kultúra is, melyet az 1980-as években ismertettek meg Brazíliával. Az ikerpár különböző technikákkal alkot; fest, rajzol, szobrászkodik, de minden stílus és formanyelv felett az utca, vagyis a street art áll.

A pletykákra éhes olvasók kedvéért a The Wall Street Journal megkérdezte a színész ingatlanosát, hogy az eladási szándék összefüggésben van-e azzal, hogy Depp válása 7 millió dollárt emésztett fel. Az ingatlanos válaszában annyit közölt, hogy „ez volt a legmegfelelőbb idő, hogy túladjon a a lakáson”, amihez még hozzátette, hogy Depp több Los Angeles-i ingatlannal is rendelkezik.

A színész júniusban már a Christie's-nél aukcióra bocsátott egy kilenc darabból álló Basquiat-gyűjteményt; éppen akkor, amikor a sajtóban megjelentek az első hírek a Depp által elkövetett családon belüli erőszakról.

Összeesküvés-elmélet vagy gyakorlat?

Banksy Spy Booth című munkáját most ponyva takarja el Cheltenhamben; félő, hogy tönkretették - adta hírül a TheGuardian.com.

Depp a dél-franciaországi birtokát is „piacra dobta”; 56 millió dollárt remél az eladásból.