Ervin

Jakszőrből készül Trump haja

2016.11.21. 11:01

Programkereső

A londoni Madame Tussaud múzeumban már készül a november 8-án az Amerikai Egyesült Államok elnökének megválasztott milliárdos, Donald Trump viaszmása. Az alkotás folyamatáról a múzeum facebook-oldalán is közzétettek egy videót - írta meg a news.artnet.com.

A múzeum négy Trump-figurát gyárt le; London, Orlando, New York és Washington is kap belőle egy-egy darabot. Az elkészült szobrokat Trump beiktatásának napján, 2017. január 20-án állítják ki a múzeumokban.

A múzeum szakemberei még júniusban elkezdték a szobrok megformálását, ám akkor még Hillary Clinton fejéhez is nekikezdtek; a szavazás napján az intézmény egy olyan fotót tett közzé facebook-oldalán, amelyen a két félig kész fej szemtől szemben „áll” egymással, utalva a választások kiegyenlítettségére.

Az érdeklődők betekintést nyerhettek David Gardner szobrász munkájába, melynek során tökéletesítgette a Trump-szobrot. A művész 20 réteg festéket használt a műhöz, a parókakészítő Sophie Crugington pedig jakszőrből készítette Trump összetéveszthetetlen narancssárga frizuráját, hogy minél élethűbbnek hasson az elkészült viaszfigura.

A Madame Tussaud múzeumban minden amerikai elnökről készítenek viaszszobrot, azonban Trump ebben is kivételt képez; róla már 1997-ben is készült egy viaszmás. És Hillary Clintonnak sem kell lemondania a múzeumban való megjelenésről, őróla ugyanis 2006-ban készült el egy szobor a New York-i panoptikumban.