Béla

Az első aranykor

2016.12.16. 13:33 Módosítva: 2016-12-19 13:21:26

Programkereső

Játsszon a Fidelióval, és időutazzon a millenniumra a Műcsarnok Osztrák-Magyar Monarchia festészetét bemutató tárlatán!

A Műcsarnok jubileumi kiállítás-sorozatának legfontosabb tárlata Az első aranykor, mellyel az intézmény megnyitásának 120 éves évfordulóját ünnepli. A kiállítás exkluzív és rendhagyó is egyben, mert Ferenc József és a Monarchia korának kiemelkedő alkotásait mutatja be, és mert a Műcsarnok – nem megszokott módon – történeti kiállítást tűzött programjára.

A tárlat Magyarország és Ausztria mellett Csehország, Horvátország, Lengyelország és Románia múzeumainak és magángyűjtőinek együttműködésével jött létre, és közel 200 művel várja a közönséget. A kiállított munkák, illetve alkotók jelentős része már korábban is megfordult az intézmény kiállítótereiben. A kiállítás a korszak fő stílustörekvéseit korszakokra bontva (historizmus, realizmus, és modern törekvések), kronologikusan mutatja be, kitérve a magyar mellett az osztrák, cseh, lengyel és horvát festészet jellemzőire.

A december 23-án 12:00-ig helyesen válaszolók közül három szerencsés ellátogathat partnerével a Fidelio vendégeként a Műcsarnok 2017. március 12-ig nyitva tartó tárlatára!

Sajnáljuk, ez a játék már lezárult!

Támogatott tartalom