Emma

Így nézne ki Budapest, ha egy gyerekkönyvben találták volna ki

2017.05.18. 09:11

Programkereső

Tudta, hogy az Erzsébet híd egy dinoszaurusz gerince, az Alagút pedig egy óriás szája? Vagy hogy a fővárosi forgalmat fehér egerek hajtotta fogaskerekek mozgatják? A Deák 17 galéria Meseváros című kiállításán május 27-ig megmutatja, hogy látják Budapestet a gyerekkönyvek illusztrátorai. Galéria!

A kiállítás Budapest mesés arcait fedi fel, vagyis azt, hogy jelenik meg a főváros a gyerekeknek szánt kiadványokban. Húsz neves hazai gyermekkönyv illusztrátor - Baranyai (b) András, Bartos Erika, Gyöngyösi Adrienn, Herbszt László, Kasza Júlianna, Kecskés Judit, Kőszeghy Csilla, Kun Fruzsina, Marcus Godson, Maros Krisztina, Molnár Jaqueline, Nagy Norbert, Nemes Anita, Paulovkin Boglárka, Rácz Nóra, Remsey Dávid, Ritter Ottó, Schmal Róza, Takács Mari - 

eredeti alkotásai mellett lapozható könyvek, társasjátékok, filmek és egy interaktív várostérképek várják a látogatókat.

A képek, színezőt, és könyveket között megtalálhatóak a Magyar Képzőművészeti Egyetem grafika szakos hallgatóinak, a jövő reménybeli gyerekkönyv-illusztrátorainak interaktív kiállítási tárgyai. Ábrai Nóra Fanni, Agafina Anna, Balogh Boglárka, Dér Virág, Ferenczi Barna, Foltin Fruzsina, Kovács Dorka Csilla, Mányoki Ádám, Markó Diána, Pap Gábor, Rohmann Nóra és Zilahi Boglárka a kurátorok felkérésére

elkészítették saját Budapest térképüket,

 amire papírmasé szobrokat is terveztek, illetve az általuk fontosnak gondolt tereptárgyakat hegyeket, hidakat, szökőkutakat vagy galambokat is. 

MESEVÁROS-BUDAPEST

A Főváros a gyermekkönyvek illusztrációiban

2017. április 12. - május 27.

Kurátorok: Révész Emese, Kelemen Réka.