Emőke

Bogányi koncerttel zár a Nemzeti Szalon a Műcsarnokban

2017.08.10. 11:22

Programkereső

Idén az iparművészet és annak mindannyiunkat körülvevő alkotásai álltak a Nemzeti Szalon középpontjában. A Körülöttünk kiállítást stílusosan a magyar formatervezés egyik példáján adott koncerttel zárja a Műcsarnok.

Augusztus 10-én, csütörtökön 20:30-kor Szegő György művészeti igazgató bevezetőjét követően, Bogányi Gergely Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas magyar zongoraművésszel, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagjával és Üveges Péter formatervezővel Scherer József kurátor beszélget. Bogányi Gergely koncertjére 21.00 órától kerül sor, egy órás koncertjén klasszikusokat játszik saját ötletéből, az Üveges tervei alapján készült, világhírű Bogányi-zongorán. (Belépődíj: 1500.- Ft)

Augusztus 12.-én, szombaton 20.30-kor a világhírű jazz szólista, a Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas Érdemes Művész, Szakcsi Lakatos Béla szólaltatja meg a hét évig készült zongorát. (Belépődíj a koncertre: 1500.- Ft)

Augusztus 13-án, vasárnap 15.00-kon Sára Ernő és Scherer Józsefkurátorok, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagjai vezetik körbe a látogatókat a több mint 400 művész alkotását bemutató tárlaton. A szakma két elismert képviselője hagyományos keretek között beszél majd az alkotókról és természetesen a műtárgyakról, amelyek zöme ismerős lesz: nap, mint nap látjuk őket, és néha van időnk gyönyörködni is bennük. (Belépés: aznapi kiállítási belépőjeggyel)