Ágnes

Hajléktalan emberek fotóiból nyílt kiállítás

2017.09.04. 17:48 Módosítva: 2017-09-04 17:50:34

Programkereső

Megnyílt és egy hónapon át lesz látható a MyBudapest Photo Project "Az utca más képen. Az utcán másképpen" című kiállítás a FUGÁ-ban.

A Budapest Bike Maffia és a Café Art Budapest második alkalommal megrendezett projektjének célja, hogy felhívja az emberek figyelmét a hajléktalanság problémájára és pozitív irányba változtassa meg a hajléktalan emberekről kialakult képet.

A projekt keretén belül 100 darab egyszer használatos fényképezőgépet osztottak ki hajléktalan emberek között,

akik ennek köszönhetően saját szemszögükből tudták bemutatni Budapestet és saját életüket, problémáikat, gondolkodás- és látásmódjukat. 

Az idei programban a kiosztott 100 eldobható fényképezőgépből összesen 94-et juttattak vissza az alkalmi művészek a szervezőkhöz, akik több mint 2000 fényképet hívtak elő. A kiállítás anyagát egy szakmai zsűri ezekből a fotókból állította össze. Az akció keretében egy 2018-as naptár is készül, arról azonban, hogy mely képek kerülnek bele,

a közönség is szavazhat a kiállítás helyszínén és online is.

A tárlat szeptember 28-ig látogatható a FUGÁ-ban, majd Londonban, New Yorkban, New Orleansban és Magyarországon egy időben, október 10-én, a hajléktalanság világnapján jelenik meg a MyBudapest Photo Project naptárja, amelynek megvásárlásával a kezdeményezésben résztvevő hajléktalan embereket támogatják.