Vizuál

„A művészet a jóllakottak luxusa” - Szombat estig lehet licitálni a Heti Betevő művészeti aukcióján

2021.11.04. 10:55
Ajánlom
Németh Gábor író nyitotta meg a 6. Művészek a Heti Betevőért jótékonysági kiállítást és aukciót. Idén rekordszámú, 78 művész 120 munkával vesz részt a tárlaton, amelynek a Godot Kortárs Művészeti Intézet ad otthont, a licitálásra online felület áll rendelkezésre.

A Heti Betevő civil egyesület nyolc éve főként elszegényedett embereknek, kisnyugdíjasoknak, munkanélkülieknek, hajléktalanoknak és sokgyermekes családoknak juttat el vasárnapi ebédet. A kortárs művészek széleskörű összefogásának köszönhetően megvalósuló jótékonysági aukcióból származó bevétel összegét ezúttal is teljes egészében rászoruló emberek támogatására fordítják a szervezők.

Az online licit november 6-án este 8-kor zárul.

„A művészet a jóllakottak luxusa” - mondta el Németh Gábor megnyitó beszédjében, és hozzátette: 

Ez a kiállítás hétköznapi csoda, mert kenyeret csinál a művészetből."

Németh Gábor író, forgatókönyvíró, szerkesztő, egyetemi oktató megnyitóbeszéde: 

A Heti Betevő kezdeményezésében jelenleg a Kisüzem, a Kőleves, a KIOSK, a Két Szerecsen, a Fruccola, a Mezzo, a Padthai és a Nemsüti váltják egymást, valamint egyéni szakácsok is besegítenek. Az egyesület folyamatosan keres további főzőhelyeket, ahol vasárnaponként el tudnak készíteni esetenként 150–300 adag húsos ebédet, az alapanyagköltséget a támogatói adományokból fedezik. A „Sosincs késő beszállni!” mottóval a társadalmi felelősségvállalásra hívják fel a figyelmet.

Stalter-Gy-Regi_Uj-kepek-Edeleny-104759.jpg

Stalter György: Régi/Új képek Edelény (1995) (Fotó/Forrás: Heti Betevő)

Az alkotások a Godot Institute of Contemporary Art / Godot Kortárs Művészeti Intézetben tekinthetők meg október 30-tól november 6-áig, hétköznap 14.00-18.30, hétvégén és ünnepnapon 11.00-18:30 között.(Cím: 1036 Budapest, Fényes Adolf u. 21.)


Fejléckép: Z. Szabó Zoltán: Az ablaknál / fotó: Heti betevő

Programkereső

Legolvasottabb

Vizuál

5 érdekesség az új Woody Allen-filmről

A 86 éves örökifjú Woody Allen újra elbűvölő filmet készített. A filmtörténeti hommage-nak és keserédes vígjátéknak is egyaránt kiváló filmje, a Rifkin fesztiválja az év vége egyik legjobb moziélményének ígérkezik.
Zenés színház

Polyák Lilla 20 év után távozik a Madách Színházból

A színésznő a hírt Facebook-oldalán jelentette be, köszönetet mondva a színház dolgozóinak az eddigi közös munkáért.
Színház

Wunderlich Józsefet két hétre felfüggesztette a Vígszínház

Ahogyan beszámoltunk róla, Wunderlich József a múlt héten többször is nyilvános Facebook-posztban kritizálta a Vígszínház vezetőségét, bírálta a Covid-ellenes intézkedéseket, illetve egy kolléganőjével szembeni bánásmódot. A színház belső vizsgálat lefolytatása mellett döntött.
Zenés színház

A mitológiai szörnyek valósága

Eötvös Péter-ősbemutatót tartott a Berlini Állami Opera. A zeneszerző Sleepless című opera-balladája Jon Fosse Trilógiája alapján készült, Mundruczó Kornél állította színpadra.
Klasszikus

Magnificat, az örömteli várakozás himnusza

Számos zeneszerzőt megihletett a bibliai szövegre épült keresztény himnusz, a Magnificat, mely hagyományosan az adventi várakozás során szokott elhangozni.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Vizuál előzetes

Az élet a fontosabb, vagy a szerelem? – Hamarosan a mozikban a West Side Story

Még néhány nap, és egy év kényszerű várakozás után bemutatják Steven Spielberg szerelem-projektjét, a West Side Story filmváltozatát. A rendező gyerekkori álmát valósította meg Leonard Bernstein klasszikusának filmre vitelével. A legújabb előzetes is sokat ígér. 
Vizuál magazin

KÉP-regény: Kutyaszorítóban

A Fidelio sorozatában hétről-hétre új fotóját – és annak történetét – osztja meg velünk a Morphoblog szerzője, morpho, azaz Hegedűs Ákos. Ezúttal arról ír, mennyi munka rejlik egy tökéletes fotó elkészítése mögött.
Vizuál premier

5 érdekesség az új Woody Allen-filmről

A 86 éves örökifjú Woody Allen újra elbűvölő filmet készített. A filmtörténeti hommage-nak és keserédes vígjátéknak is egyaránt kiváló filmje, a Rifkin fesztiválja az év vége egyik legjobb moziélményének ígérkezik.
Vizuál interjú

Képzőművészet a költészet és zene szimbiózisában – Rácz Lili képei a Gólem Központban

„Megkezdem” címmel különleges, összművészeti kiállításmegnyitót tartanak december 11-én 19 órakor, a Gólem Központban. A tárlaton, amit Egri Márta színésznő nyit meg, Rácz Lili munkái láthatók, de az absztrakt festményekhez szervesen kapcsolódnak a társművészetek, a költészet ugyanúgy, mint a zene.
Vizuál ajánló

Belépő a gyűjtők világába - Újra itt a Resident Art Fair

A feltörekvő hazai alkotók mellett világhírű nemzetközi művészek alkotásait kínálja a Resident Art Fair 2021 művészeti vásár, amely idén új helyszínen, a nagy múltú Budapest Art Factory-ben fogadja a látogatókat.