Vizuál

A te tested az én vásznam!

2016.07.25. 13:54
Ajánlom
Alexa Meade amerikai művész hús-vér embereket fest be akrilfestékkel úgy, hogy kétdimenziósnak tűnjenek.

                                                        Alexa Meade Art 3

                                                          Fotó:Alexa Meade Art

Az installációkat lefotózza, a végeredmény pedig a megtévesztésig hasonlít egy festményhez – csakhogy itt az alanyok élnek és mozognak. Egyik kedvenc modellje egy nyugdíjas bácsi volt, aki egyáltalán nem érezte magát kínosan, hogy festménnyé alakítva felszálljon a metróra:

Alexa szenvedélye a valóság megtrükközése, minden a fiktív árnyékok megfestésével kezdődött. Röviddel azután kezdett kísérletezni a technikával, miután politikatudományból lediplomázott. Ez a pálya csöppet sem volt ugyanis az ínyére. 

Hazaköltözött a szüleihez, és itt rengeteg új felületet és közeget kipróbált a hagyományos festővászon helyett, például volt, hogy teletöltött egy kádat tejjel, és belehelyezte a modelljét:

Alexa Meade Art

Alexa Meade Art (Fotó/Forrás: youtube)

Az alábbi videóban a munkafolyamatok is jól látszanak:

Meade élő installációit kiállították már a londoni Saatchi Galleryben, a müncheni Ingo Seufert Kortárs Fotóművészeti Galériában, a svájci Ivo Kamm Galériában, Párizsban több helyszínen és szerte Amerikában is. A Mercedes-Benz, a Ralph Lauren és a MINI Cooper cégek felkérték őt nagyméretű élő installációk elkészítésére Los Angelesben, Tokióban és Madridban.

Nemzetközi sikert arattak a magyar testfestők

Nemrég elhozta az ezüstérmet a magyar csapat a világ egyik legnagyobb testfestő és maszkversenyéről, maguk mögé utasítva a maszkkészítő világ legnagyobbjait is.

Programkereső

Legnépszerűbb

Tánc

Elhunyt Fenyves Márk mozdulatművész

A táncos-koreográfus, a magyar mozdulatművészet jelenkori képviselőinek egyike 45 évesen tragikusan fiatalon távozott. Úttörő munkásságával és az Orkesztika Alapítvánnyal élő örökséget hagyott maga után.
Tánc

Nyomtatott spicc-cipő hozhat megváltást a balerinák számára

Hadar Neeman 3D-s nyomtatással készít személyre szabott spicc-cipőket a fájdalom csökkentése érdekében.
Könyv

„Az irodalmi életrajzok poposítása tudatos volt, a reflektorfénybe kerülés nem” – Interjú Nyáry Krisztiánnal

A virtuális és a valódi közösségi terekről, a papíralapú könyv mai napig tartó létjogosultságáról és az egy éve nyitott Magvető Caféról is kérdeztük a KULT50 magazin hasábjain Nyáry Krisztiánt, a Líra kreatív igazgatóját.
Jazz/World

A királynő varázsol - Ikonikus pillanatok Aretha Franklin pályájáról

Az augusztus 16-án rákban elhunyt soul királynő személye már életében kultikussá vált, amiről rengeteg videofelvétel is tanúskodik. Ezekből az emlékekből szemezgettünk.
Tánc

Vági Bence cirkuszrendezését dicsérik Skóciában

A hét ukrán artistát felvonultató My Land című produkció az Edingburh Fringe Fesztivál közönségét már meggyőzte.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Vizuál magazin

Szfinxek és obeliszkek városa: egyiptománia és szabadkőművesség Budapesten

Van egy mondás, amely szerint Rómában ma több obeliszk áll, mint Karnakban, az ókori egyiptomiak egyik fő vallási központjában. Talán sokak számára meglepő lehet, hogy Budapesten is többet tudnánk összeszámolni egy városi séta alkalmával.
Vizuál

Réz András: Az utolsó mozielőadás

Nem kell pánikolni, ez az írás nem Peter Bogdanovich azonos című 1971-es filmjének elemzése. És nem is apokaliptikus vízió, amelyben az utolsó mozielőadást a világvége miatt nem követik továbbiak. Hanem Réz András elmélkedik a mozi jövőjéről.
Vizuál ajánló

Csendes áramlat

Idén lenne 85 éves Nagy B. István Munkácsy-díjas festőművész, akinek tiszteletére Csendes áramlat címmel rendezett emlékkiállítást a Pesti Vigadó galériája.
Vizuál banksy

Banksy nem örült neki, hogy kiállítást rendeztek a műveiből az oroszok

A graffitiművész Banksy tudta és hozzájárulása nélkül rendeztek munkáiból kiállítást Moszkvában. A művész kifogásolta, hogy elveivel ellentétben a tárlat látogatóinak még fizetniük is kell, mint mondta, ő sohasem kérne pénzt az emberektől, akik látni akarják a képeit.
Vizuál forbes

Scarlett Johansson a világ legjobban fizetett színésznője

A Forbes magazin 2018-as listája szerint Angelina Jolie, Jennifer Anniston és Jennifer Lawrence is a legjobban kereső színésznők között vannak.