Vizuál

A te tested az én vásznam!

2016.07.25. 13:54
Ajánlom
Alexa Meade amerikai művész hús-vér embereket fest be akrilfestékkel úgy, hogy kétdimenziósnak tűnjenek.

                                                        Alexa Meade Art 3

                                                          Fotó:Alexa Meade Art

Az installációkat lefotózza, a végeredmény pedig a megtévesztésig hasonlít egy festményhez – csakhogy itt az alanyok élnek és mozognak. Egyik kedvenc modellje egy nyugdíjas bácsi volt, aki egyáltalán nem érezte magát kínosan, hogy festménnyé alakítva felszálljon a metróra:

Alexa szenvedélye a valóság megtrükközése, minden a fiktív árnyékok megfestésével kezdődött. Röviddel azután kezdett kísérletezni a technikával, miután politikatudományból lediplomázott. Ez a pálya csöppet sem volt ugyanis az ínyére. 

Hazaköltözött a szüleihez, és itt rengeteg új felületet és közeget kipróbált a hagyományos festővászon helyett, például volt, hogy teletöltött egy kádat tejjel, és belehelyezte a modelljét:

Alexa Meade Art

Alexa Meade Art (Fotó/Forrás: youtube)

Az alábbi videóban a munkafolyamatok is jól látszanak:

Meade élő installációit kiállították már a londoni Saatchi Galleryben, a müncheni Ingo Seufert Kortárs Fotóművészeti Galériában, a svájci Ivo Kamm Galériában, Párizsban több helyszínen és szerte Amerikában is. A Mercedes-Benz, a Ralph Lauren és a MINI Cooper cégek felkérték őt nagyméretű élő installációk elkészítésére Los Angelesben, Tokióban és Madridban.

Nemzetközi sikert arattak a magyar testfestők

Nemrég elhozta az ezüstérmet a magyar csapat a világ egyik legnagyobb testfestő és maszkversenyéről, maguk mögé utasítva a maszkkészítő világ legnagyobbjait is.

Programkereső

Legnépszerűbb

Vizuál

Úgy fest, megtalálták az egyetlen felvételt Frida Kahlo hangjáról

A mexikói nemzeti hangarchívum, a National Sound Library úgy véli, Frida Kahlo saját, Diego portréja című esszéjét olvassa föl az El Bachiller radio pilotjában, amely hangfelvétel nemrégiben került elő.
Klasszikus

Liszt Ferenc szépunokája ez a csodakamasz zongoraművész

Ahogy a középkorú és idősebb generációk birtokba vették a közösségi médiát, úgy futott fel Michael Andreas Häringer karrierje is. A most tizenhét éves zongoraművész nem csak ragyogó tehetség, de kivételesen népszerű is.
Vizuál

Ilyen volt a nyár 50 éve

Egy fotóriporternő élete a szövegben, az 1960-as, 70-es, 80-as évek hétköznapjai pedig a galériában. A Magyar Nemzeti Múzeum Történeti Fényképtárának munkatársai ezúttal egy különleges életműből válogattak.
Klasszikus

Zenetörténeti pillanat: Arvo Pärt és Sting találkoztak

Tallinn közelében találkozott az egyik legnépszerűbb kortárs zeneszerző és a brit popcsillag. Szemmel láthatólag élvezték egymás társaságát.
Könyv

„Először életben kell maradnunk” – A Mengele-lány

Stern Rózsa Ibolya nemcsak kibírta a haláltábort és Mengele kísérleteit, de neki köszönhetően fogták el a birkenaui láger egyik felügyelőnőjét is. Az idős asszony Veronika H. Tóth újságírónak mesélte el a második világháború előtt, alatt és után történteket.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Vizuál gyász

Elhunyt Franco Zeffirelli

A hosszú betegség után elhunyt rendező 96 éves volt. Firenzében helyezik örök nyugalomra – számolt be róla a hvg.hu.
Vizuál Film

Málnaszörp, fröccs, Szánsájn – nyári fesztivált rendez a Cirko-Gejzír mozi

Hagyományosan a Szánsájn fesztivállal kezdődik a nyár a Cirko-Gejzír moziban, ahol három héten át több mint 60 filmből válogathatunk, köztük olyan kedvencekből, mint a Kedi – Isztambul macskái, a Paterson vagy a Rúzs, reptér, satöbbi.
Vizuál galéria

Mutatjuk, hol találja a ma 75 éve elhunyt Róth Miksa alkotásait!

Sőt, galériánkban azokat az enteriőröket is, amelyek már elpusztultak. Róth elsőként ismerte fel a monarchiában a Tiffany-üveg alkalmazásában rejlő lehetőségeket, és mesteri szintre emelte az üvegművészetet. 1944. június 14-én halt meg Róth Miksa üvegfestő és üvegmozaik-készítő.
Vizuál morphoto

KÉP-regény: Sting és a sör

A Fidelio új sorozatában hétről-hétre új fotóját – és annak történetét – osztja meg velünk a Morphoblog szerzője, morpho, azaz Hegedűs Ákos. Ezen a héten a Sting-koncerteken átélt kalandjairól mesél.
Vizuál ajánló

Szakmai nyílt nap a "Mestermunkák" kiállításon

A kiállítás szervezői szakmai nyílt napot tartanak, amelyen a tárlaton részt vevő szakmák képviselői bemutatják saját területüket előadás és párbeszéd formájában.