Vizuál

Advent for Good – szociális kirakat-kiállítással készül az ünnepekre a Kultúrgorilla

2020.12.01. 10:00
Ajánlom
Szociálisan érzékeny designprojektet mutat be a Bartók Béla úton a Kultúrgorilla design management csapat. A szervezők az Advent for Good keretében minden nap új ablakot nyitnak egy felelősebb, zöldebb világra.

A járókelők decemberben naponta egy új társadalmi vállalkozást, társadalmilag felelős design terméket ismerhetnek meg a Zipernowsky Stúdió kirakatában. A Studio Nomad és a de_form stúdió által tervezett installáció egy jobb, önzetlenebb világ felé fordítja az emberek figyelmét, és szeretné a fiatalabb generációt a tudatosabb életszemlélet irányába terelni.

A bemutatott vállalkozások alkotói hátrányos helyzetű vagy helyi munkavállalókat foglalkoztatnak, valamint helyi alapanyagokból, fenntartható életciklusú termékeket állítanak elő.

Van közöttük újrafelhasználható ételcsomagoló, ökotudatos gyermekjáték, testpozitív menstruációs bugyi, zero waste táska, kézműves csokoládé és fenntartható lakberendezési tárgy is.

Advent_for_good_Eperfa_foto_Zsupponits_Anett-095152.jpg

Az Eperfa játékai (Fotó/Forrás: Zsupponits Anett / Kultúrgorilla)

A kiállításról bővebben a Kultúrgorilla honlapján vagy Facebook oldalán lehet olvasni.

A kiállítók: Baktai Dorottya, Németh Katalin (Repityke), Banyaerdő, Bernscherer Andrea & Autistic Art Alapítvány, Dányádi Sára, Eperfa, Farkas-Pap Éva (Misija), Feldmár Nóra (Habitat for Humanity Magyarország), Gulyás Ferenc (Gulyi ReCycling), Győrbíró Csenge (Coffeewear), Hajgató Sára (Botanika), Kockacsoki, Kultúrgorilla, Ligeti Bolt, Maacraft, Majoros Zita (Printa), MOME Szociális Design Kutatócsoport, Molnár Dóra (Thisisredy), Paper Up, reNEW Technologies, Sekhina, Szalai Bálint, Király Adrienn, Szilágyi Andrea (NES Shoes), Temesi Apol, Vatány Szabolcs

Fejléckép: Az Advent for Good kirakata (fotó: Zsupponits Anett / Kultúrgorilla)

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Kortárs magyar szerzők a Gyulai Várszínházban

A világirodalmi (Csehov, Donizetti, Ibsen, Shakespeare, Goldoni) és magyar klasszikusok (Madách Imre, Móricz Zsigmond, Örkény István, Wass Albert) mellett a kortárs magyar szerzők művei az idei évadban is hangsúlyos szerepet kapnak Gyulán.
Vizuál

A megfejthetetlen ember - Nagy Dénes rendező, a Természetes fényről

Sárban úszó táj, sebhelyes kezek, feszítő csend és kiismerhetetlen vidék. Egy magyar honvéd gyalogosegység a mocsaras vidéket járva, eldugott orosz falvakban szovjet partizánokat keres. A Magyar Mozgókép Fesztiválon mutatkozik be Nagy Dénes első filmje, az Ezüst medve-díjas Természetes fény.
Színház

Új társulati tagok és jubiláló munkatársak a Vígszínházban

Díjátadóval és a jövő évad terveivel búcsúztatta a 2020/21-es évadot a Vígszínház társulata. A fennállásának 125. évét ünneplő teátrum vezetősége az eseményen köszöntötte a jövő évadtól társulati tagként ott játszó művészeket, valamint díjazta a kiemelkedő teljesítményt nyújtó munkatársakat.
Klasszikus

Barokk muzsikától a dallamos kortárs zenéig - 11 éves az Anima Musicae

A 11 éves Anima Musicae korszakokon átívelő műsorral készül születésnapi koncertjére. Locatelli, Haydn, Dohnányi és Wolf Péter műveivel, valamint Balog József virtuóz zongoraművésszel köszöntik a közönséget és az élet visszatértét június 20-án este, a Nádor Teremben.
Színház

Almodóvar musicallal nyit a Mézesvölgyi Nyár

2021. július 3. és augusztus 29. között már ötödik alkalommal várja nézőit Pest megye legnagyobb nyári szabadtéri színházi fesztiválja, a Mézesvölgyi Nyár.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Vizuál gyász

Június 22-én vesznek végső búcsút Jankovics Marcelltől

Június 22-én, kedden 14 óra 30 perckor a Farkasréti temetőben vesznek végső búcsút Jankovics Marcelltől - adta hírül a Magyar Művészeti Akadémia (MMA).
Vizuál interjú

A megfejthetetlen ember - Nagy Dénes rendező, a Természetes fényről

Sárban úszó táj, sebhelyes kezek, feszítő csend és kiismerhetetlen vidék. Egy magyar honvéd gyalogosegység a mocsaras vidéket járva, eldugott orosz falvakban szovjet partizánokat keres. A Magyar Mozgókép Fesztiválon mutatkozik be Nagy Dénes első filmje, az Ezüst medve-díjas Természetes fény.
Vizuál hír

Fődíjat nyert Szajki Péter filmje New Yorkban

Összesen öt díjat, köztük a fődíjat hozhatta el Szajki Péter Most van most című alkotása a New York Film Awards-on.
Vizuál magazin

KÉP-regény: Favella, fakanál, fatányér…

A Fidelio sorozatában hétről-hétre új fotóját – és annak történetét – osztja meg velünk a Morphoblog szerzője, morpho, azaz Hegedűs Ákos. Ezúttal a Rocinha favellában megélt tapasztalatairól mesélt.
Vizuál hír

50 éves a legendás Kecskemétfilm

Magyar Népmese sorozatuk immár hivatalosan is hungarikum, a világhálón 170 országból 134 millióan nézték meg. Itt készült a Vízipók-csodapók, melyet 46 ország vásárolt meg, és melyből generációk tanulhatták meg, hogy a barátság és a természet védelme egyaránt fontos.