Vizuál

Advent for Good – szociális kirakat-kiállítással készül az ünnepekre a Kultúrgorilla

2020.12.01. 10:00
Ajánlom
Szociálisan érzékeny designprojektet mutat be a Bartók Béla úton a Kultúrgorilla design management csapat. A szervezők az Advent for Good keretében minden nap új ablakot nyitnak egy felelősebb, zöldebb világra.

A járókelők decemberben naponta egy új társadalmi vállalkozást, társadalmilag felelős design terméket ismerhetnek meg a Zipernowsky Stúdió kirakatában. A Studio Nomad és a de_form stúdió által tervezett installáció egy jobb, önzetlenebb világ felé fordítja az emberek figyelmét, és szeretné a fiatalabb generációt a tudatosabb életszemlélet irányába terelni.

A bemutatott vállalkozások alkotói hátrányos helyzetű vagy helyi munkavállalókat foglalkoztatnak, valamint helyi alapanyagokból, fenntartható életciklusú termékeket állítanak elő.

Van közöttük újrafelhasználható ételcsomagoló, ökotudatos gyermekjáték, testpozitív menstruációs bugyi, zero waste táska, kézműves csokoládé és fenntartható lakberendezési tárgy is.

Advent_for_good_Eperfa_foto_Zsupponits_Anett-095152.jpg

Az Eperfa játékai (Fotó/Forrás: Zsupponits Anett / Kultúrgorilla)

A kiállításról bővebben a Kultúrgorilla honlapján vagy Facebook oldalán lehet olvasni.

A kiállítók: Baktai Dorottya, Németh Katalin (Repityke), Banyaerdő, Bernscherer Andrea & Autistic Art Alapítvány, Dányádi Sára, Eperfa, Farkas-Pap Éva (Misija), Feldmár Nóra (Habitat for Humanity Magyarország), Gulyás Ferenc (Gulyi ReCycling), Győrbíró Csenge (Coffeewear), Hajgató Sára (Botanika), Kockacsoki, Kultúrgorilla, Ligeti Bolt, Maacraft, Majoros Zita (Printa), MOME Szociális Design Kutatócsoport, Molnár Dóra (Thisisredy), Paper Up, reNEW Technologies, Sekhina, Szalai Bálint, Király Adrienn, Szilágyi Andrea (NES Shoes), Temesi Apol, Vatány Szabolcs

Fejléckép: Az Advent for Good kirakata (fotó: Zsupponits Anett / Kultúrgorilla)

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Plusz

Ők az idei Prima Primissima-jelöltek

A korábbi éveket jelentősen meghaladó számú jelölés érkezett az idei Prima Primissima díjra. A tudomány, művészet, sport, oktatás és ismeretterjesztés terén kiemelkedő munkássággal bíró jelölteknek odaítélt elismerést december elején adják át a Müpában.
Zenés színház

Ismét díjazta a legjobb előadásokat az Opernwelt

Idén is összegyűjtötte az évad legjobb művészi produkcióit a rangos német operamagazin, az Opernwelt. A legjobb operajátszó intézmény hetedik alkalommal a Frankfurti Opera lett.
Plusz

Riccardo Muti, Daniel Harding, Philippe Jaroussky, Diana Damrau – 2024-ben is sztárok érkeznek a Müpába

Bővül a Müpa 2023/24-es évadának programja: nemcsak Riccardo Muti és a Chicagói Szimfonikusok, Maria João Pires és Daniel Harding, Philippe Jaroussky, Francesco Corti és a Freiburgi Barokk Zenekar érkezik, de fellép a bluegrasslegenda Béla Fleck is.
Könyv

Könyvfóliázás: vesszőhiba miatt nyerhet pert a Líra

Minden jel szerint nem követett el jogsértést a Líra Kereskedelmi Kft., amikor homoszexualitást tartalmazó könyveket árusított az ifjúsági részlegen, az érintett rendelet ugyanis egy fogalmazási hiba miatt nem azt jelenti, amit a jogalkotó vélhetőleg mondani szeretett volna.
Jazz/World

Ezekre az albumokra esküszik a fúziós zene nagyágyúja, Gary Husband

A Fidelio és a JazzFest Budapest közös sorozatának legújabb részében a nemzetközi hírű dobos, zongorista és billentyűs, Gary Husband kedvenceibe hallgathatunk bele.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Vizuál interjú

Otthon egy távoli földrészen – A Néprajzi Múzeum Claudia Andujar-kiállításáról

Indiánok. Lelkek. Túlélők. Claudia Andujar fotókiállítása címmel nyílt meg szeptember közepén a Néprajzi Múzeum új időszaki tárlata, amelyen az apai ágon magyar származású fotóművész képei láthatók. A kiállítás két kurátorával, Gellér Judittal és Szabó Magdolnával beszélgettünk.
Vizuál magazin

KÉP-regény: Így etesd a sirályaidat

A Fidelio sorozatában hétről-hétre új fotóját – és annak történetét – osztja meg velünk a Morphoblog szerzője, morpho, azaz Hegedűs Ákos. Ezúttal azt szemlélteti, hogyan dobhatjuk fel a fényképeinket némi street food, a turisták, valamint a sirályok segítségével. 
Vizuál gyász

Elhunyt Szirtes András filmrendező

Az operatőrként, vágóként, színészként és zenészként is ismert művészt nagyon személyes hangulatú alkotásai tették híressé. Hetvenkét éves korában érte a halál.
Vizuál hír

Siket, vak és néma Leninek, megnőtt orrú Sztálinok – Sam Havadtoy kiállítása a Terror Házában

„Nagy bűntetthez nagy eszme kell!” címmel nyílt meg szeptember 27-én Sam Havadtoy amerikai-magyar képzőművész időszaki kiállítása a Terror Háza Múzeumban.
Vizuál gyász

Elhunyt Sir Michael Gambon

Az ír-angol színész, aki a Harry Potter-filmekben Dumledore alakját öltötte magára, nyolcvankét éves korában hunyt el tüdőgyulladás következtében.