Vizuál

Alkoss és nyerj! – rajzpályázat a Téli Olimpia alkalmából

2021.11.29. 11:40
Ajánlom
Rajzpályázatot hirdet a Budapesti Kínai Kulturális Központ 6-15 éves gyerekek számára, a téli sportok népszerűsítésének céljából. Az alkotásokat december 20-ig várják a szervezők.

1. A pályázat leírása:

A 2022. évi pekingi téli olimpia alkalmából, az olimpiai sportok szellemiségének terjesztése, az egészséges életmód népszerűsítése, a Kína és Magyarország közötti sport és kulturális cserekapcsolatok és együttműködések további elmélyítése, valamint az országok között lévő barátság erősítése érdekében a Budapesti Kínai Kulturális Központ meghirdeti a „Téli olimpiai játékok” rajzpályázatot.

2. Szervező:

Budapesti Kínai Kulturális Központ

3. A pályázat részletei:

(1) Felhívás témája: A „Téli olimpiai játékok” pályázatra olyan alkotások beérkezését várjuk, amelyek a téli sportok szépségének bemutatására helyezik a hangsúlyt, téli sportok, olimpiai jelenetek, kínai elemek ábrázolásával mutatják meg a magyarok téli sportok iránti szeretetét, az egészséges életmódra való törekvését, az olimpiai szellem támogatását és elismerését, valamint a pekingi téli olimpiával kapcsolatos várakozásaikat.

(2) Pályázók köre: Magyarországon élő 6-15 éves gyermekek

(3) Pályamunkával kapcsolatos követelmények:

 • Az alkotás mérete legalább A/3
 • Az alkotás bármilyen rajz- és festészeti technikával készülhet (pl. grafit, szén, olajfesték, akvarell, gouache, pasztell stb.)
 • Az alkotás rendelkezzen a témához kapcsolódó egyedi ötlettel

(4) Beküldési mód:

 • Egyéni beküldés: minden olyan Magyarországon élő tanuló beküldheti pályamunkáját, aki eleget tesz az életkorra vonatkozó feltételnek
 • Együttes beküldés: egy-egy iskola együttesen beküldheti saját tanulóinak pályamunkáit
 • Személyesen vagy postai úton (Cím: 1073 Budapest, Kertész utca 32. /Kérjük a borítékon/csomagon tüntessék fel a „Sino Ház” nevet, valamint saját elérhetőségüket is!/)
 • Beküldési időszak: 2021. november 5 – 2021. december 20.

(5) A pályamunkák elbírálásának módja:

Az elbírálás a Magyar Képzőművészeti Egyetem képviselőjéből, a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének képviselőjéből, kínai kulturális szakemberekből, valamint a Budapesti Kínai Kulturális Központ képviselőiből álló zsűri által, a témához történő kapcsolódás, alkotási színvonal és innovatív kivitelezés figyelembevételével, a méltányosság és igazságosság elve alapján anonim pontozással történik.

(6) Díjak:

 • Egyéni díjazottak: 10 nyertes, nyertesenként 1 db Huawei Band 6
 • További díjazottak: 40 díjazott, személyenként 1 db kínai emléktárgy
 • A Budapesti Kínai Kulturális Központ a díjnyertes alkotásokból gyűjteményt állít össze, a nyertesek számára oklevelet készít, 2022. január végén Facebook-oldalán is megjeleníti az alkotásokat, továbbá néhány kiváló alkotás megtekinthető lesz Budapest forgalmasabb részeinek buszain vagy villamosain is, egyfajta mozgó kiállításként.

(7) Eredményhirdetés és díjkiosztó:

A pályázat eredménye 2022. január 15-én felkerül a Budapesti Kínai Kulturális Központ Facebook-oldalára, a központ munkatársai pedig január 20-ig bezárólag felveszik a kapcsolatot a nyertesekkel a nyeremények átvételét illetően.

4. A pályázaton történő részvétellel kapcsolatos szabályok:

 • A pályázaton részt vevő alkotásnak a pályázó saját, témához kapcsolódó, elmúlt egy évben (egy évnél nem régebbi) készített alkotásának kell lennie, szerzői és rendelkezési jogainak teljes mértékben az ő saját eredeti alkotásához kell tartozniuk. A beküldött alkotások a pályázat végét követően nem kerülnek vissza készítőjükhöz. Azon alkotók, akik később szeretnék visszakapni munkáikat, a pályázat beküldésekor nyilatkozhatnak erről, majd a pályázat vége után felvehetik a szervezőkkel a kapcsolatot a pályamunkák visszaküldését illetően. A díjazott alkotások készítőikhez történő visszajuttatására azonban nem lesz lehetőség.
 • A pályázaton részt vevő alkotások nem sérthetik a szellemi tulajdonjogokat. Ha a pályaműről kiderül, hogy nem eredeti, a szervezőnek jogában áll visszavonni az alkotó pályázaton való részvételét és a díjazásra való minősítést. A szerzői jogi előírások megsértése esetén a résztvevők maguk viselik a jogi felelősséget.
 • Minden résztvevő egy festményt/rajzot küldhet be, ismételt beküldés esetén az utoljára beküldött pályamű az irányadó.
 • A pályázat szervezője fenntartja a díjazott alkotások felhasználásának jogát.
 • A szervező fenntartja a jogot a pályázat szabályzatának módosítására, valamint a végső döntés meghozatalára.
rajzpalyazat-115814.jpg

Rajzpályázat a Téli Olimpia jegyében (Fotó/Forrás: Sino-Európai Alapítvány)

Támogatott tartalom.

Programkereső

Legolvasottabb

Plusz

Kulka János tanítja újra beszélni a sztrókon átesett Lang Györgyit

Az énekesnő erről a Klubrádió Ötös című műsorában beszélt Falusi Mariannak, akivel korábban együtt vezették a műsort – számolt be róla a Színház Online.
Klasszikus

59 éves korában elhunyt Patkós Sándor fagottművész

Tragikus hirtelenséggel, életének 59. évében, január 26-án elhunyt Patkós Sándor fagottművész, a Budapesti Fesztiválzenekar alapító tagja.
Tánc

Élőben, a színpadon festenek majd a Feledi Project legújabb táncszínházi bemutatójában

Feledi János Csehov Sirályát állítja színpadra február 7-én a Nemzeti Táncszínházban. Az előadás érdekessége, hogy Bánki Ákos festőművész a teljes előadás alatt a színpadon fog festeni.
Klasszikus

Mozart első műve

Mindenki tudja, hogy Wolfgang Amadeus Mozart csodagyerek volt, aki már egészen ifjú korában elbűvölte a zeneszerető közönséget. De melyik volt az ifjú komponista legelső darabja, és hány évesen alkotta meg?
Zenés színház

Visszatérés a varázserdőbe – a Szentivánéji álom az Eiffel Műhelyházban

Január 28-tól újra látható az Opera műsorán Britten operája, a Szentivánéji álom. Az eredetileg operavizsgaként létrejött produkció csaknem hat év után kerül ismét színre.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Vizuál kiállítás

Dante, a kiapadhatatlan forrás

A Dante emlékév nem zárult le a naptári év befejeztével. A Dante univerzuma című kiállítás a szegedi Reök-palotában folytatja útját, március 16-án pedig a pesterzsébeti Gaál Imre Galériában Sárkány Győző Végtelen színjáték című tárlata tiszteleg Dante Alighieri munkássága előtt.
Vizuál kiállítás

A műgyűjtés szenvedély, izgalom, meglepetés – válogatás a Millot-Durrenberger kollekcióból

Madeleine Millot-Durrenberger Budapesten, a Mai Manó Házban mutatja be nem mindennapi fotográfiai gyűjteményének egy válogatását. A műgyűjtés szenvedélye című tárlat mégsem egyszerű tematikus válogatás, hanem magának a műgyűjtés folyamatának érzékeltetésére vállalkozik.
Vizuál hír

Most vagy soha! – 4,5 milliárdból készül grandiózus Petőfi-film

A Kis-Szabó Márk, Rákay Philip és Szente Vajk forgatókönyvéből készülő alkotás a márciusi ifjak sorsfordító napjának, 1848. március 15-nek állít emléket.
Vizuál ajánló

Helen Mirren közreműködésével elevenedik meg Anne Frank tragikus története

A január 27-től látható Anne Frank – Párhuzamos történetek című dokumentumfilm új perspektívából mutatja be az emberiség történetének egyik legsötétebb időszakát és a háborúban elhurcolt gyerekek tragikus sorsát.
Vizuál hír

Saját Banksy-képeit árverezteti el Robbie Williams

A három alkotás között szerepel a Girl With Balloon (Lány lufival) című kép is, amelyre a Sotheby's londoni árverésén lehet majd licitálni március 2-án.