Vizuál

Alkoss és nyerj! – rajzpályázat a Téli Olimpia alkalmából

2021.11.29. 11:40
Ajánlom
Rajzpályázatot hirdet a Budapesti Kínai Kulturális Központ 6-15 éves gyerekek számára, a téli sportok népszerűsítésének céljából. Az alkotásokat december 20-ig várják a szervezők.

1. A pályázat leírása:

A 2022. évi pekingi téli olimpia alkalmából, az olimpiai sportok szellemiségének terjesztése, az egészséges életmód népszerűsítése, a Kína és Magyarország közötti sport és kulturális cserekapcsolatok és együttműködések további elmélyítése, valamint az országok között lévő barátság erősítése érdekében a Budapesti Kínai Kulturális Központ meghirdeti a „Téli olimpiai játékok” rajzpályázatot.

2. Szervező:

Budapesti Kínai Kulturális Központ

3. A pályázat részletei:

(1) Felhívás témája: A „Téli olimpiai játékok” pályázatra olyan alkotások beérkezését várjuk, amelyek a téli sportok szépségének bemutatására helyezik a hangsúlyt, téli sportok, olimpiai jelenetek, kínai elemek ábrázolásával mutatják meg a magyarok téli sportok iránti szeretetét, az egészséges életmódra való törekvését, az olimpiai szellem támogatását és elismerését, valamint a pekingi téli olimpiával kapcsolatos várakozásaikat.

(2) Pályázók köre: Magyarországon élő 6-15 éves gyermekek

(3) Pályamunkával kapcsolatos követelmények:

 • Az alkotás mérete legalább A/3
 • Az alkotás bármilyen rajz- és festészeti technikával készülhet (pl. grafit, szén, olajfesték, akvarell, gouache, pasztell stb.)
 • Az alkotás rendelkezzen a témához kapcsolódó egyedi ötlettel

(4) Beküldési mód:

 • Egyéni beküldés: minden olyan Magyarországon élő tanuló beküldheti pályamunkáját, aki eleget tesz az életkorra vonatkozó feltételnek
 • Együttes beküldés: egy-egy iskola együttesen beküldheti saját tanulóinak pályamunkáit
 • Személyesen vagy postai úton (Cím: 1073 Budapest, Kertész utca 32. /Kérjük a borítékon/csomagon tüntessék fel a „Sino Ház” nevet, valamint saját elérhetőségüket is!/)
 • Beküldési időszak: 2021. november 5 – 2021. december 20.

(5) A pályamunkák elbírálásának módja:

Az elbírálás a Magyar Képzőművészeti Egyetem képviselőjéből, a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének képviselőjéből, kínai kulturális szakemberekből, valamint a Budapesti Kínai Kulturális Központ képviselőiből álló zsűri által, a témához történő kapcsolódás, alkotási színvonal és innovatív kivitelezés figyelembevételével, a méltányosság és igazságosság elve alapján anonim pontozással történik.

(6) Díjak:

 • Egyéni díjazottak: 10 nyertes, nyertesenként 1 db Huawei Band 6
 • További díjazottak: 40 díjazott, személyenként 1 db kínai emléktárgy
 • A Budapesti Kínai Kulturális Központ a díjnyertes alkotásokból gyűjteményt állít össze, a nyertesek számára oklevelet készít, 2022. január végén Facebook-oldalán is megjeleníti az alkotásokat, továbbá néhány kiváló alkotás megtekinthető lesz Budapest forgalmasabb részeinek buszain vagy villamosain is, egyfajta mozgó kiállításként.

(7) Eredményhirdetés és díjkiosztó:

A pályázat eredménye 2022. január 15-én felkerül a Budapesti Kínai Kulturális Központ Facebook-oldalára, a központ munkatársai pedig január 20-ig bezárólag felveszik a kapcsolatot a nyertesekkel a nyeremények átvételét illetően.

4. A pályázaton történő részvétellel kapcsolatos szabályok:

 • A pályázaton részt vevő alkotásnak a pályázó saját, témához kapcsolódó, elmúlt egy évben (egy évnél nem régebbi) készített alkotásának kell lennie, szerzői és rendelkezési jogainak teljes mértékben az ő saját eredeti alkotásához kell tartozniuk. A beküldött alkotások a pályázat végét követően nem kerülnek vissza készítőjükhöz. Azon alkotók, akik később szeretnék visszakapni munkáikat, a pályázat beküldésekor nyilatkozhatnak erről, majd a pályázat vége után felvehetik a szervezőkkel a kapcsolatot a pályamunkák visszaküldését illetően. A díjazott alkotások készítőikhez történő visszajuttatására azonban nem lesz lehetőség.
 • A pályázaton részt vevő alkotások nem sérthetik a szellemi tulajdonjogokat. Ha a pályaműről kiderül, hogy nem eredeti, a szervezőnek jogában áll visszavonni az alkotó pályázaton való részvételét és a díjazásra való minősítést. A szerzői jogi előírások megsértése esetén a résztvevők maguk viselik a jogi felelősséget.
 • Minden résztvevő egy festményt/rajzot küldhet be, ismételt beküldés esetén az utoljára beküldött pályamű az irányadó.
 • A pályázat szervezője fenntartja a díjazott alkotások felhasználásának jogát.
 • A szervező fenntartja a jogot a pályázat szabályzatának módosítására, valamint a végső döntés meghozatalára.
rajzpalyazat-115814.jpg

Rajzpályázat a Téli Olimpia jegyében (Fotó/Forrás: Sino-Európai Alapítvány)

Támogatott tartalom.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Plusz

A sokoldalú Liszt Ferenc – itt vannak a Liszt Ünnep első programjai

Liszt Ferenc művészetének más-más oldalát mutatja be Martin Haselböck és az Orchester Wiener Akademie, Vaszilij Petrenko és a Royal Philharmonic Orchestra, a Kolozsvári Magyar Opera, illetve Francesco Tristano is. Október 9-én indul a negyedik Liszt Ünnep Nemzetközi Kulturális Fesztivál.
Könyv

Monumentális nagyregénnyel jelentkezik Darvasi László

Június elején jelenik meg Neandervölgyiek címmel a József Attila-díjas Darvasi László eddigi leghosszabb regénye. A háromkötetes, több évtizedet felölelő műben a magyar vidék, a főváros és a nagyvilág történetei kapcsolódnak össze.
Jazz/World

„Nekem a zene gyógyszer minden bajra” – interjú Király Lindával

Anyák napján ad koncertet Király Linda a Várkert Bazárban, az est vendége pedig nem más, mint testvére, Király Viktor lesz, így a közönség lélekemelő duettekre is készülhet.
Vizuál

A holokauszt a túlélők szemével – új kiállítás nyílik a Magyar Nemzeti Galériában

Harminc művész szemén keresztül mutatja be a nyolcvan évvel ezelőtt lezajlott magyarországi holokauszt emlékezetét az Így történt - A holokauszt korai emlékezete szemtanú művészek alkotásain című kiállítás.
Zenés színház

„Az emberekben vagyok otthon” – interjú Nemes Tiborral

Nemes Tibor első premierjére készül a Budapesti Operettszínházban. A Színház- és Filmművészeti Egyetem végzős zenés színész hallgatója José Riveraként mutatkozik be a Carmen című musicalben április 20-án.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Vizuál hír

A tanári szoba című német film nyerte a LUX közönségdíjat

„Ez az elismerés kiemeli a tanárok, társadalmunk meg nem énekelt hőseinek alapvető szerepét. A legnagyobb tisztelettel nekik ajánljuk ezt a díjat” – fogalmaztak a film alkotói a díj kapcsán.
Vizuál ajánló

A kör végtelenítése – különleges találkozás Lantos Ferenc munkáival

A hazai geometrikus ábrázolás kiemelkedő alakjának több mint ötven alkotását láthatja a közönség a Zsdrál Art Kortárs Művészeti Galéria új kiállításán. Mészáros Flóra kurátori célja, hogy bebizonyítsa, Lantos Ferenc nem csak a hazai, hanem a nemzetközi művészi élet úttörő alkotója.
Vizuál ajánló

Fellini klasszikusait vetítik a Puskinban

Május 2. és 23. között az olasz filmművészet egyik legjelentősebb rendezőjének három alkotását vetítik a budapesti Puskin Moziban. A közönség újra nagyvásznon élheti át Az édes élet, a 8 és ½, valamint az Amarcord című filmeket.
Vizuál ajánló

A Hosszú alkony című filmet veszik górcső alá a Filmrendezők klubjában

Janisch Attila 1997-es misztikus alkotásában egy idős régésznő szürreális utazását követhetjük nyomon. A vetítést követően Bollók Csaba beszélget a rendezővel, aki mesterkurzust tart a résztvevőknek.
Vizuál ajánló

A holokauszt a túlélők szemével – új kiállítás nyílik a Magyar Nemzeti Galériában

Harminc művész szemén keresztül mutatja be a nyolcvan évvel ezelőtt lezajlott magyarországi holokauszt emlékezetét az Így történt - A holokauszt korai emlékezete szemtanú művészek alkotásain című kiállítás.