Vizuál

Alkoss és nyerj! – rajzpályázat a Téli Olimpia alkalmából

2021.11.29. 11:40
Ajánlom
Rajzpályázatot hirdet a Budapesti Kínai Kulturális Központ 6-15 éves gyerekek számára, a téli sportok népszerűsítésének céljából. Az alkotásokat december 20-ig várják a szervezők.

1. A pályázat leírása:

A 2022. évi pekingi téli olimpia alkalmából, az olimpiai sportok szellemiségének terjesztése, az egészséges életmód népszerűsítése, a Kína és Magyarország közötti sport és kulturális cserekapcsolatok és együttműködések további elmélyítése, valamint az országok között lévő barátság erősítése érdekében a Budapesti Kínai Kulturális Központ meghirdeti a „Téli olimpiai játékok” rajzpályázatot.

2. Szervező:

Budapesti Kínai Kulturális Központ

3. A pályázat részletei:

(1) Felhívás témája: A „Téli olimpiai játékok” pályázatra olyan alkotások beérkezését várjuk, amelyek a téli sportok szépségének bemutatására helyezik a hangsúlyt, téli sportok, olimpiai jelenetek, kínai elemek ábrázolásával mutatják meg a magyarok téli sportok iránti szeretetét, az egészséges életmódra való törekvését, az olimpiai szellem támogatását és elismerését, valamint a pekingi téli olimpiával kapcsolatos várakozásaikat.

(2) Pályázók köre: Magyarországon élő 6-15 éves gyermekek

(3) Pályamunkával kapcsolatos követelmények:

 • Az alkotás mérete legalább A/3
 • Az alkotás bármilyen rajz- és festészeti technikával készülhet (pl. grafit, szén, olajfesték, akvarell, gouache, pasztell stb.)
 • Az alkotás rendelkezzen a témához kapcsolódó egyedi ötlettel

(4) Beküldési mód:

 • Egyéni beküldés: minden olyan Magyarországon élő tanuló beküldheti pályamunkáját, aki eleget tesz az életkorra vonatkozó feltételnek
 • Együttes beküldés: egy-egy iskola együttesen beküldheti saját tanulóinak pályamunkáit
 • Személyesen vagy postai úton (Cím: 1073 Budapest, Kertész utca 32. /Kérjük a borítékon/csomagon tüntessék fel a „Sino Ház” nevet, valamint saját elérhetőségüket is!/)
 • Beküldési időszak: 2021. november 5 – 2021. december 20.

(5) A pályamunkák elbírálásának módja:

Az elbírálás a Magyar Képzőművészeti Egyetem képviselőjéből, a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének képviselőjéből, kínai kulturális szakemberekből, valamint a Budapesti Kínai Kulturális Központ képviselőiből álló zsűri által, a témához történő kapcsolódás, alkotási színvonal és innovatív kivitelezés figyelembevételével, a méltányosság és igazságosság elve alapján anonim pontozással történik.

(6) Díjak:

 • Egyéni díjazottak: 10 nyertes, nyertesenként 1 db Huawei Band 6
 • További díjazottak: 40 díjazott, személyenként 1 db kínai emléktárgy
 • A Budapesti Kínai Kulturális Központ a díjnyertes alkotásokból gyűjteményt állít össze, a nyertesek számára oklevelet készít, 2022. január végén Facebook-oldalán is megjeleníti az alkotásokat, továbbá néhány kiváló alkotás megtekinthető lesz Budapest forgalmasabb részeinek buszain vagy villamosain is, egyfajta mozgó kiállításként.

(7) Eredményhirdetés és díjkiosztó:

A pályázat eredménye 2022. január 15-én felkerül a Budapesti Kínai Kulturális Központ Facebook-oldalára, a központ munkatársai pedig január 20-ig bezárólag felveszik a kapcsolatot a nyertesekkel a nyeremények átvételét illetően.

4. A pályázaton történő részvétellel kapcsolatos szabályok:

 • A pályázaton részt vevő alkotásnak a pályázó saját, témához kapcsolódó, elmúlt egy évben (egy évnél nem régebbi) készített alkotásának kell lennie, szerzői és rendelkezési jogainak teljes mértékben az ő saját eredeti alkotásához kell tartozniuk. A beküldött alkotások a pályázat végét követően nem kerülnek vissza készítőjükhöz. Azon alkotók, akik később szeretnék visszakapni munkáikat, a pályázat beküldésekor nyilatkozhatnak erről, majd a pályázat vége után felvehetik a szervezőkkel a kapcsolatot a pályamunkák visszaküldését illetően. A díjazott alkotások készítőikhez történő visszajuttatására azonban nem lesz lehetőség.
 • A pályázaton részt vevő alkotások nem sérthetik a szellemi tulajdonjogokat. Ha a pályaműről kiderül, hogy nem eredeti, a szervezőnek jogában áll visszavonni az alkotó pályázaton való részvételét és a díjazásra való minősítést. A szerzői jogi előírások megsértése esetén a résztvevők maguk viselik a jogi felelősséget.
 • Minden résztvevő egy festményt/rajzot küldhet be, ismételt beküldés esetén az utoljára beküldött pályamű az irányadó.
 • A pályázat szervezője fenntartja a díjazott alkotások felhasználásának jogát.
 • A szervező fenntartja a jogot a pályázat szabályzatának módosítására, valamint a végső döntés meghozatalára.
rajzpalyazat-115814.jpg

Rajzpályázat a Téli Olimpia jegyében (Fotó/Forrás: Sino-Európai Alapítvány)

Támogatott tartalom.

Programkereső

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Színház

„Mindig is nagyobb volt bennem a színház utáni alázat, mint az önmutogatásra való késztetés" – Sunyovszky Szilvia 75 éves

A Kossuth-díjas színésznő február 2-án ünnepli a 75. születésnapját. Noha a színészi pályát több, mint 30 éve diplomáciai és politikusi munkára váltotta, így is nyomot hagyott a hazai színházi és filmes életben.
Könyv

Ők kapják idén a Baumgarten-díjat

Február 8-án szerdán, 18 órakor adják át az idei Baumgarten-emlékdíjat, illetve a Baumgarten-emlékjutalmat a Vörösmarty téri Szamos Gourmet Házban.
Vizuál

A Hat hét nyerte a fődíjat, a Larry pedig tarolt a magyar filmkritikusok díjátadóján

Február 3-án délután adták át a 60. Magyar Filmkritikusok Díjakat, amelynek fődíját Szakonyi Noémi Veronika Hat hét című drámája hódította el, Grunwalsky Ferenc pedig életműdíjat vehetett át.
Vizuál

Egy hónap múlva kezdődik a Frankofón Filmnapok

Március 1-12. között huszonhat kortárs, köztük több díjnyertes alkotást láthat a magyar közönség a frankofón filmtermés legjavából.
Zenés színház

Az Éj királynője a levegőben

Az amerikai szoprán nem csupán virtuóz koloratúrkészségéről híres, hanem bravúros légtornászmutatványairól is, ráadásul képes ötvözni a kettőt: a levegőben lógva adja elő Az Éj királynőjének áriáját A varázsfuvolából.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Vizuál hír

A Hat hét nyerte a fődíjat, a Larry pedig tarolt a magyar filmkritikusok díjátadóján

Február 3-án délután adták át a 60. Magyar Filmkritikusok Díjakat, amelynek fődíját Szakonyi Noémi Veronika Hat hét című drámája hódította el, Grunwalsky Ferenc pedig életműdíjat vehetett át.
Vizuál magazin

KÉP-regény: Egy gyűrű mind felett

A Morphoblog szerzője, morpho, azaz Hegedűs Ákos ezúttal – Agatha Christie után szabadon – az olvasóra bízza annak eldöntését, hogy pontosan hogyan is keletkezhetett ez a balatoni fénykép Teddy Harpóról.
Vizuál ajánló

Dívák és némafilmsztárok a XV. kerületben

Február 9-én, a Hollywood a Csokonaiban!-sorozat második alkalmán izgalmas részleteket tudhatunk meg a hollywoodi némafilmkorszak magyar sztárjairól a Csokonai Művelődési és Rendezvény Házban.
Vizuál ajánló

Antal Csaba díszlet- és jelmeztervezői munkáiból nyílik kiállítás a Műcsarnokban

Eternal Yorick – Life Book Antal Csaba címmel nyílik kiállítás a Jászai Mari-díjas alkotó több évtizedes, gazdag életművéből. A tárlat február 3-tól látható.
Vizuál ajánló

A geometria ösvényein – Konok Tamás munkáiból nyílik kiállítás a Molnár Ani Galériában

Egy átfogó kiállítás keretein belül, Architektúra címmel mutatja be a nemrégiben elhunyt Konok Tamás életművét február 10-től a Molnár Ani Galéria.