Vizuál

Antik Enteriőr újra a Néprajzi Múzeumban

2010.11.23. 14:07
Ajánlom
Régi helyszínen, új fényben tündököl a XIV. Antik Enteriőr régiség kiállítás és vásár.

Az ember bármennyire is értékeli a modern műalkotások intellektuális kihívásait vagy értékeli a modern design tárgyak ötletességét és humorát, egy antik tárgy mindig is le fogja venni a lábáról. A régi bútorok, szőnyegek, használati tárgyak és ékszerek látványa egyrészt otthonos, másrészt egy olyan korból származnak, amikor még ismeretlenek voltak a gép gyártósorok, így megjelenésükkel nemcsak a régi korok stílusát és hangulatát képviselik, hanem az egykor volt kézművesek szaktudását is dicsérik.

Kiváló tárgyakból pedig nem lesz hiány a XIV. Antik Enteriőrön, amely egy hétvége erejéig szőnyegekkel, csillárokkal, bútorokkal, ékszerekkel és a Kelet csodáival tölti meg a Néprajzi Múzeum termeit. A gazdag tárgykínálat persze érthető: garantálja a számos kiállító (amelyek között ugyanúgy helyet kapnak az antikváriusok, mint a régiségkereskedők és a galeristák), emellett ne feledjük, hogy nyakunkon a karácsony, és ez a rendezvény kiváló alkalom arra, hogy igazán maradandó és értékes ajándékkal lepjük meg szeretteinket.

Az elegancia garantált, a kiállítás ideje alatt végig bár üzemel majd és forró italokból sem lesz hiány. A BÁV Zrt. jóvoltából pedig mód nyílik rá, hogy ingyenes becsültessük fel értékeinket, ráadásul idén is kisorsolnak a látogatók között egy 300 ezer forint értékű, egy unciás aranytömb. Úgyhogy mindenképpen érdemes ellátogatni a Néprajzi Múzeumba, akár csak a látványért is, de az is lehet, hogy a jegyváltással megoldódik a karácsonyi ajándékozással kapcsolatos összes problémánk.

XIV. Antik Enteriőr kiállítás és vásár
Néprajzi Múzeum
Nyitva: december 4-5.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.
Vizuál

Így áll most a Liget-projekt – galéria

Töprengett mostanában azon, hogy haladhat a munka a Városligetben és a múzeumokban? Képek és átadási időpontok a cikkben.
Zenés színház

Frankó Tünde: „Kedves pikantériát ad...”

Egy művésznek az a legfontosabb, hogy a törekvéseiben a színháza partner legyen - állítja Frankó Tünde. A Palotakoncertek fellépőit bemutató sorozatunkban a népszerű primadonna válaszolt kérdéseinkre.
Zenés színház

Laki Péter: „Ez nem hagyományos gála”

A fiatal táncos komikus igazi showman, és karizmatikus színpadi jelenlétét a Budavári Palotakoncerteken is kamatoztatja: Kerényi Miklós Mátéval együtt látják el a házigazda feladatát.
Klasszikus

Bolhás kutyus vette el a színpadot a hegedűművész Quentin Tarantinótól

A szégyentelen Blöki dörgölőzött, hempergőzött, vakarózott, és a füle botját sem mozdította a zenére. Most ez a szakasza van az évnek.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Vizuál Film

Végre többet tudunk az új Freddie Mercury-filmről

„A bandában csak egy hisztériás királynőnek van hely.” Kijött a Queen-film első igazi előzetese, és még többet ígér, mint a teaser.
Vizuál velencei biennálé

Képzelt kamerák a Velencei Biennále magyar pavilonjában

Szegedy-Maszák Zsuzsanna kurátor és Waliczky Tamás újmédiaművész képviselik Magyarországot jövőre a 58. Velencei Nemzetközi Képzőművészeti Biennálén.
Vizuál videó

Drótmese – Nézze meg online a fiatal magyar alkotó díjnyertes animációját!

Pataki Szandra stop motion animációja egy drótszálakból felépített világban játszódik, ahol senki sem vonhatja ki magát az egymásnak feszülő erők hatása alól.
Vizuál pompeji

Színekkel keltették új életre Pompeii-t és Herculaneum-ot

Nemcsak a színpompás panelek érdekesek, de a helyszínek is, ahol kiállították őket. Az igazgató szerint mindez remek módja a múlt a jelen összekapcsolásának.
Vizuál galéria

Kiállítják az első bécsi női fényképész századeleji portréit

Művészek, arisztokraták és más hírességek a század elejéről Klimttől Picassóig a Madame d'Ora néven dolgozó Dora Kallmus fotográfiáin a bécsi Leopold múzeumban.