Vizuál

Antik Enteriőr újra a Néprajzi Múzeumban

2010.11.23. 14:07
Ajánlom
Régi helyszínen, új fényben tündököl a XIV. Antik Enteriőr régiség kiállítás és vásár.

Az ember bármennyire is értékeli a modern műalkotások intellektuális kihívásait vagy értékeli a modern design tárgyak ötletességét és humorát, egy antik tárgy mindig is le fogja venni a lábáról. A régi bútorok, szőnyegek, használati tárgyak és ékszerek látványa egyrészt otthonos, másrészt egy olyan korból származnak, amikor még ismeretlenek voltak a gép gyártósorok, így megjelenésükkel nemcsak a régi korok stílusát és hangulatát képviselik, hanem az egykor volt kézművesek szaktudását is dicsérik.

Kiváló tárgyakból pedig nem lesz hiány a XIV. Antik Enteriőrön, amely egy hétvége erejéig szőnyegekkel, csillárokkal, bútorokkal, ékszerekkel és a Kelet csodáival tölti meg a Néprajzi Múzeum termeit. A gazdag tárgykínálat persze érthető: garantálja a számos kiállító (amelyek között ugyanúgy helyet kapnak az antikváriusok, mint a régiségkereskedők és a galeristák), emellett ne feledjük, hogy nyakunkon a karácsony, és ez a rendezvény kiváló alkalom arra, hogy igazán maradandó és értékes ajándékkal lepjük meg szeretteinket.

Az elegancia garantált, a kiállítás ideje alatt végig bár üzemel majd és forró italokból sem lesz hiány. A BÁV Zrt. jóvoltából pedig mód nyílik rá, hogy ingyenes becsültessük fel értékeinket, ráadásul idén is kisorsolnak a látogatók között egy 300 ezer forint értékű, egy unciás aranytömb. Úgyhogy mindenképpen érdemes ellátogatni a Néprajzi Múzeumba, akár csak a látványért is, de az is lehet, hogy a jegyváltással megoldódik a karácsonyi ajándékozással kapcsolatos összes problémánk.

XIV. Antik Enteriőr kiállítás és vásár
Néprajzi Múzeum
Nyitva: december 4-5.

Programkereső

Legnépszerűbb

Vizuál

Színes, szélesvásznú életműdíjak a magyar film ünnepén

Megszámlálhatatlan filmben és televíziós alkotásban játszottak az 5. Magyar Filmhét életműdíjasai: Andorai Péter, Bánsági Ildikó, Bodrogi Gyula, Koncz Gábor és Venczel Vera. A díjátadóval megkezdődött a filmhét, hét kategóriában összesen 203 filmet vetítenek a Corvin moziban.
Színház

Udvaros Dorottya: „Mintha az élet direkt adná nekem ezeket a szerepeket”

Világhírű román rendező, Silviu Purcărete állította színpadra a Nemzeti Színházban Csehov utolsó, összegző főművét, a Meggyeskertet. A román és az orosz színházi iskoláról, Csehovról és a tavaszról is beszélt a női főszerepet alakító Udvaros Dorottya.
Klasszikus

Megújul a Virtuózok, május elejétől már nézheti a tévében

Idén kamaraegyüttesek versenyeznek a Virtuózok 5. évadában, május 3-án lesz a széria első adása. Mutatjuk, kik versenyeznek!
Klasszikus

A Kodály-módszer hírnöke: Szőnyi Erzsébet 95 éves

A kilencvenöt éves Szőnyi Erzsébet rengeteget tett a Kodály-módszer megőrzéséért, de saját jogán is kiváló zeneszerző. Születésnapján köszöntjük.
Jazz/World

Mary Lou Williams, aki az ujjaival imádkozott zongorázás közben

A női zenészekről szóló sorozatunkból nem hiányozhat Mary Lou Williams, aki nemcsak azért izgalmas, mert elsőként szerzett érvényt magának női zeneszerzőként és zongoristaként, de azért is, mert beemelte zenéjébe azt a spirituális töltetet, ami a szakrális jazz anyjává avatta őt.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Vizuál fortepan

Minden múlt a múltam: FORTEPAN

A népszerű Fortepan digitális fotóarchívum anyagából vonultat fel egy több mint háromszáz darabos válogatást a Magyar Nemzeti Galéria Minden múlt a múltam című kiállítása.
Vizuál kult50

A gerillaszobrász és szomjas trollok költője a Kult50-ben

Kolodko Mihály a gerillaszobrairól ismert, Varró Dániel pedig A szomjas troll című kötetéért került be a Kult50-be. A két alkotó videónkban a játékról és a meséről beszélgetett, és sok közöset találtak egymásban.
Vizuál fényképTár

Szabotázs a Felszabadulási emlékmű koszorúzásán? – FényképTár

Az itt bemutatott felvételek a Rákosi- és Kádár-korszakra jellemző, kevés meglepetést tartogató protokoll riportfotóknak tűnnek. Az alábbi történet elolvasása után azonban a megörökített esemény izgalmasabb színezetet ölt.
Vizuál tűzfal

Ideiglenesnek szánták a budai tűzfalfestményt, mégis marad a kócsag

A Zsuffa Zsanna Lídia által tervezett tűzfalfestményt leszedték volna egy év elteltével, de a közönségszavazás alapján mégis marad a falon.
Vizuál ajánló

A legelső magyar absztrakt festmény is megcsodálható az újragondolt Czóbel kiállításon

Tovább folytatódik Czóbel Béla életművének bemutatása Szentendrén, a Templomdombon, a művész egykori lakóhelyén kialakított múzeumban. Az Újragondolt Czóbel 4.0. kiállítás egyik szenzációja a legkorábbi magyar absztrakt festmény.