Vizuál

Antik Enteriőr újra a Néprajzi Múzeumban

2010.11.23. 14:07
Ajánlom
Régi helyszínen, új fényben tündököl a XIV. Antik Enteriőr régiség kiállítás és vásár.

Az ember bármennyire is értékeli a modern műalkotások intellektuális kihívásait vagy értékeli a modern design tárgyak ötletességét és humorát, egy antik tárgy mindig is le fogja venni a lábáról. A régi bútorok, szőnyegek, használati tárgyak és ékszerek látványa egyrészt otthonos, másrészt egy olyan korból származnak, amikor még ismeretlenek voltak a gép gyártósorok, így megjelenésükkel nemcsak a régi korok stílusát és hangulatát képviselik, hanem az egykor volt kézművesek szaktudását is dicsérik.

Kiváló tárgyakból pedig nem lesz hiány a XIV. Antik Enteriőrön, amely egy hétvége erejéig szőnyegekkel, csillárokkal, bútorokkal, ékszerekkel és a Kelet csodáival tölti meg a Néprajzi Múzeum termeit. A gazdag tárgykínálat persze érthető: garantálja a számos kiállító (amelyek között ugyanúgy helyet kapnak az antikváriusok, mint a régiségkereskedők és a galeristák), emellett ne feledjük, hogy nyakunkon a karácsony, és ez a rendezvény kiváló alkalom arra, hogy igazán maradandó és értékes ajándékkal lepjük meg szeretteinket.

Az elegancia garantált, a kiállítás ideje alatt végig bár üzemel majd és forró italokból sem lesz hiány. A BÁV Zrt. jóvoltából pedig mód nyílik rá, hogy ingyenes becsültessük fel értékeinket, ráadásul idén is kisorsolnak a látogatók között egy 300 ezer forint értékű, egy unciás aranytömb. Úgyhogy mindenképpen érdemes ellátogatni a Néprajzi Múzeumba, akár csak a látványért is, de az is lehet, hogy a jegyváltással megoldódik a karácsonyi ajándékozással kapcsolatos összes problémánk.

XIV. Antik Enteriőr kiállítás és vásár
Néprajzi Múzeum
Nyitva: december 4-5.

Programkereső

Legnépszerűbb

Könyv

„Nincs kitől többé megtanulni, hogyan bocsáthatnánk meg egymásnak” – Konrád Györgyre emlékezve

Pályatársakat, kortárs művészeket, barátokat kértünk meg, hogy pár sorban írjanak Konrád Györgyről, Konrád Györgyhöz.
Klasszikus

Szokolay Ádám nyerte az idei Bartók Világversenyt

A nemzetközi zsűri a szombati nagyzenekari döntő után hozta meg a végső határozatot. A második díjat Balogh Ádám, a harmadikat pedig Peter Klimo kapta.
Klasszikus

Mikor kezdtünk el ráadást követelni a hangversenyeken?

Megszokott dolog: ha a műsor megengedi, addig tapsolunk, míg a muzsikus újra színpadra nem jön, és ráadást ad. Mint minden hagyomány, ez is elkezdődött valamikor.
Klasszikus

Online elérhető a Fischer Ivánról és a BFZ-ről készült film

2014-ben egy stáb egy éven keresztül követte a Budapesti Fesztiválzenekart és karmesterüket bepillantást engedve munkájukba.
Vizuál

Átadták a hazai szinkronszakma legrangosabb díjait

A közönség és a kuratórium is szavazott, többek között díjat kapott Bobby Ewing magyar hangja és a Csernobil című sorozat szinkronja is.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Vizuál

Átadták a hazai szinkronszakma legrangosabb díjait

A közönség és a kuratórium is szavazott, többek között díjat kapott Bobby Ewing magyar hangja és a Csernobil című sorozat szinkronja is.
Vizuál hír

Tizenkettedik a Saul fia a száz legjobb film közül a Guardian szerint

A The Guardian kritikusai a 21. század legjobb filmjeinek listáját állították össze, ebben a százas gyűjtésben azonban csak a 2000 után született alkotásokat vették figyelembe. Nemes Jeles László Tarantinoval, Ang Lee-vel, Iñárritu-val és Almodóvar-ral egy mezőnyben!
Vizuál morphoto

KÉP-regény: Elefánt kaland

A Fidelio sorozatában hétről-hétre új fotóját – és annak történetét – osztja meg velünk a Morphoblog szerzője, morpho, azaz Hegedűs Ákos. Ezen a héten arról mesél, mit tanult az afrikai szafariján az elefántokról..
Vizuál ajánló

Lesznai Anna élete talákozik Zoób Kati nagymamájával

Péntektől látogatható a Lesznai Anna életművéből és Zoób Kati divattervező száz évvel későbbi, az egykori író, költő és iparművész által is inspirált kollekciójából nyíló tárlat a kecskeméti Katona József Múzeum Cifrapalota kiállítóhelyén.
Vizuál Film

Menekülés az arisztokráciába

Végre ismét megpillanthatjuk a Downton Abbey ismerős sziluettjét, kószálhatunk a tökéletes angol gyepen, és már szélesvásznon csodálhatjuk a tökéletes szereplők tökéletes jelmezeit. Kérdés, hogy ez elég-e? Kérdés, hogy akarunk-e egyáltalán többet?